assalamualaikum
salam ahad semua
buat apa hari ni?
alhamdulilah
hari ni dapat berehat sepenuhnya
sebelum start full swing lagi esok
bangun dalam kul 7am
turun je dari katil kena hati2
kang terpijak dak kertam, kiko, mochi
semua tunggu aku bagi makan
sebab if hari biasa
makan kul 5.15am gitu
lepak baring2 tengok tipon
mandi dalam 10am
pastu mesin kain baju towel semua
sambil nunggu washing mesin
buat brunch, mee goreng
sesunggut sotong keretak
dengan sosej
panaskan minyak bijan
+ minyak masak sikit
bila minyak dah panas
masukkan telur
again, rahsia agar tak lekat kat kuali
minyak kena benar2 panas
nak tau camna dia cukup panas?
bila telur yg digoreng tu
tak lekat
pastu masak campuran nya
campur kicap manis mahsuri
[jenama mahsuri faberet skrg]
taraaaa....
selamat menjamu mata
hehehee
Aok... Kicap jenama mahsuri sedap.
ReplyDeleteyalah sis, nok extra hot yea pun best, sik perlu guna cabi gik, trus boleh on
DeleteSelamat menjamu selera
ReplyDeleteterima kasih wak
DeleteWaalaikumussalam.
ReplyDeleteMasak campak-campak itulah yang sedap!
kan amie. suka camni, tapi ada org yg if takda sejenis bahan tu trus dia takleh nak masak. nasib baik tak camtu
DeleteSelalunya main campak² ni memang sedap hasilnya :)
ReplyDeleteaah betul tu sis 😍
Delete