Ni direndam dalam air panas
Lepas lembut
Aku suka makan campur garam dan kicap
If stok dabai banyak
Lepas lembut
Isinya diambil dan preserved
Campur garam sikit
If suka gula sikit
Pastu simpan dalam aisbox
If nak makan boleh tumis
Boleh juga digoreng cam sambal
Buat nasi goreng dabai
Perggghh!! Terbaik!
Nyaman aihhh pakey molah nasik goreng 😂
ReplyDeleteUgghh nyaman yea sis 😁
Deletekmk x pandei mkn dabei.. hehe
ReplyDeleteNyaman yea Julz, try2 lah mkn sigek duak
Deleterasanya mcmne ye... tak penah akak merasa... di semenanjung mana lah mau jumpa
ReplyDeleteRasanya lemak2 manis sikit je, kekdg ada iras rasa avacado
Deletedabai ni rasa dia masam2 eh. Dulu masa kecil macam pernah makan buah macam ni tapi masam2 gaul garam sedap tapi sekarang dah susah nak jumpa
ReplyDeleteMasam2 sikit je ada, manis sikit je pun ada. Tambah rasa lemak2, tu yg best kombinasinyq 😁
Deletefirst time tahu buah dgn nama dabai. nmpk mcm sedap
ReplyDeleteSedap ni, dah di commercial kan jualannya. Makin elok quality makin mahal harga. This yr harga mostly $12-$30 sekilo
Delete