assalamualaikum
hari ni lambat update tentang menu berbuka
kecoh sikit
kan monday
biasa lah malas nak turun keja
dah tu kat opis pun sibuk
masa lunch lak
rehat sambil tengok pixajoy photobook
yang baru dapat tadi
nanti aku update tentang tu
oh yea bagi yang tertanya2
eh ada ke tanya?
bagi chance aku perasaan sekejap weh
๐๐
apa menu tuk sahur kan
sebenar aku biasa bersahur
dengan 3 biji kurma dan air kosong
tu je
alhamdulilah
setakat ni masih bertahan
tapi tu dalam 11-12mlm
aku makan supper lah
pastu baru tidur
korang rasa camna tak jadi badak?
dah kenyang terus tidur
๐๐
ok back to tajuk entry
semalam masak malas je
semua main simpan dalam periuk claypot
masak ayam herba
bahan herba beli kat kedai cincey
bila rempah tu dah mendidih
masukkan ayam yg dah dimarinate
dgn serbuk pati sedap
add on kentang
kulat
dry red date
bila dah mendidih
slow api, tutup tudung periuk
biar rempah meresap ke dalam isi daging
suka perisa rempah cina tu
my all time faberet
sambal belacan
dan cabbage bulat
sambal ikan bilis
pembuka selera
yang ni menu dak ava
ciken finger salut bread crumb
corndog
sausage
nugget tempura
alhamdulilah
zzzyy
menu nampak je simple tapi sedap giler ni lagi ada sambal belacan hmm memang bertambah2 la pinggan!! x.x sedapppp
ReplyDeleteaah sambal tu cam routine mesti ada, pembuka selera
DeleteYg aym remph cina tu, sedapny nmpk..berkhasiat yg pasti
ReplyDeletesedap tu sis, tuk panaskan dalam, selepas tu ada lah angin keluar ๐
DeleteSambal tu yang membangkitkan selera makan.
ReplyDeletefuh kemestian tu jannah ๐
Deletesedap ayam tu ...
ReplyDeleteaah sis, sup dia sedap, ayam pun lembut dgn campuran nya yang mmg faberet, even rempah pun sedap even ada yg agak pahit
Delete