ramadhan ke 14
aku wfh
so rajin lah sikit memasak
nak buat satay lagi
kali ni guna rempah manual
oh yea nak share innovative baru ni
pemanggang tu dibuat daripada rumah aircond
dan tuk letak arangnya pula
kita guna pan lama
sangat senang
masak sup buah pulur muda
campur garlic dan halia je
goreng lagi ayam masak berempah
dah tergian makan lak
sebab tu marinate banyak
dan frozenkan
makan nasi impit instant je
tinggal nak merebus je
orang buat vadei
aku nak buat juga
kebetulan ada kacang dal
bawang , daun kari
dihiris halus
tak sah tak derhaka dgn resepi
siap tambah daun bawang
udang kering ditumbuk
campur kari dan kunyit sikit
serta cili flake
di goreng
so far so good
tak melekat
cantik kejadiannya
nah.. tu dia vadei versi aku
rasanya?
oklah
tapi no so masuk my tekak
tah how is should taste
aku pernah makan sekali je
tu pun dah lama sangat
lupa dah rasanya
rasa2nya vadei aku jadi tak??
aku tak pasti 😄😄
zzzyy
Siap ada nasi impit. Macam hari raya dah😂.
ReplyDeletehahaaa
Deleteambik mood dulu dik
Wah! Kreatifnya bakar sate dalam rumah aircond... boleh dicuba ni.
ReplyDeleteadik yg introduce, skali buat, senang je, dari rumah tu dibuang kan
Deletetidakkkkkkkkkkkkkk
ReplyDeletesatay tu
sedapnya
haihhh
hahaa... skrg seminggu 2 3 kali try buat, practice cari rasa yang betul2 umph! 😂
DeleteWow pemanggang tu so kreatif hehe. Menyelerekan semuanya. Xsabar nak berbuka hahaha
ReplyDeletehahaa.. pemanggang dari bahan buangan
DeleteAduhaii sedapnya satay. sayur nangka tu tak pernah lagi masak air, biasa masak campur santan :)
ReplyDelete