Tuesday, January 16, 2018

Laksa kari

Sabtu
Duk rumah
Taktau nak makan apa
Tengok kat cupboard
Eh ada niii.....





















Tudia
Instant curry laksa keluaran Khadijah Ibrahim
1st time cuba ni
Tak instant pun aku tak pernah buat

Cara mudah je
Rebus air stok chicken
Simpan paste, campur perasa
Campur santan
Dan ready tuk dihidang

























Ni chicken stok aku
Siap dengan isi ayam sekali
Biar mendidih sekejap



























Tu dah masuk paste instant
Biarkan mendidih
Campur santan
Biar mendidih lagi....



























Curry laksa dah siap
Boleh tahan juga pedasnya
Meleleh hingus

Review aku:-


Paste tuk tambah rasanya
Rasanya elok if ditumis dulu
Pastu baru campur air panas
Tentu lebih ummmphh!

2 star out of 5!











zzzyy

2 comments:

  1. Cepat d masak sedap dimkn..2 jek out of 5? Kiranya paste ni kurang sedap la eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurang sedap. Lebih suka masak yg jalan pjg

      Delete

tq, peace :)