Sunday, March 4, 2018

Aktiviti hujung minggu


Minggu ni menghadiri
Dua sesi meeting
Malam jumaat, meeting Rukun Tetangga (RT)
Petang sabtu,  meeting PIBG sekolah Ava
Kesudahan extra exhausted, pening2 lalat

Aku adalah antara grup pertama
Yang tubuhkan RT kat area rumah ni
Kawasan kita namanya Holiday Park
AJK semuanya kaum ibu
Go! Go! Go! Women power!!

























Ni gabungan RT dengan JPTP Tadika Perpaduan
Kan misi kerajaan
Takda ujudnya RT maka
Takda ujudnya Tadika Perpaduan
Ava antara pelajar batch pertama tadika ni

Meeting kali ni  merancang
Majlis suaikenal dengan kawasan setempat
Yang bakal diadakan 31 mac ni
Ada YB bakal dijemput
Tugas aku sebagai secretary
Banyak surat jemputan nak ditaip nii oii
Dahlah knowledge surat rasmi 50% je
Nasib baik ada encik google 😁😁
Nii banyak nak kena taip
Tapi aku masih mengadap blog 🤔🤔🤔


Petang sabtu pula
Meeting PIBG sekolah Ava
Nasib baik diadakan kat clubhouse
Yang ada dewan tetutup berhawa dingin 😁😁
Kali ni dewan is pack
Compare to tahun lepas
Makin ramai ibu bapa yang tau kepentingan
Mengetahui apa yang berlaku di sekolah anak2
Lagipun lately tiap tahun
Ada saja syllibus baru
Yang anak2 perlu lulus or hadiri

























Mesyuarat PIBG pun ada YB yang datang
At the same time, ada le aku tengok sikit2
Camne protokol if YB sebagai tetamu jemputan
Banyak juga yang tertinggal
Ketika meeting KRT aritu
Kena nyanyi negaraku
Kena ada crowds
Kena ada sesi photo session
Dah aku usulkan kat grup WA ajk perancang majlis
Doakan semuanya lancar

K aku nak karang surat2 jemputan

Papaiii...








zzzyy



8 comments:

  1. Wah. Penuh dengan aktiviti ya. Bestnya :) Saya hujung minggu selalunya duk rumah je hehe.
    https://ikashoid.blogspot.my/2018/03/daiso-puff-sponge-detergent-bagus-ke.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp letih arr ika. Biasa ujg mgu mmg slalu camtu, suka jln2 bw family kluar dr rmh😁

      Delete
  2. wahhh
    bagus lah kaum ibu2 nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah yg seronok sebab semua sporting walaupun semua sibuk dgn tugas masing2, but part organise2 nii mmg takda yg ngelat, sama2 buat

      Delete
    2. itu yang best tu bila semua participate :)

      Delete
  3. women power go go..!! btw mak ayah CT sekali pun x pernah datang meeting PIBG ahaha..

    ReplyDelete
  4. Hahaa.. aku anak seorg je, boleh arr dtg pibg ni. If ramai blum ttg rajin nya 🤣🤣

    ReplyDelete

tq, peace :)