Sunday, June 24, 2018

Kuch Kuch Hota Hai VS Mohabbatein



Assalamuailaikum
Salam ahad dan salam raya ke 10
Bloglist pun masih ramai yang senyap
Mungkin masih beraya dan bercuti
Tapi yang pasti
Esok sekolah resume back to normal!
Dan tugas aku sebagai grab pun bermula

Masa raya biasanya banyak movie2 lama keluar
Tentu ramai yang expect sembilu, maria mariana kan
Tapi tahun ni berbeza
Cerita P.Ramlee dan hindustan disajikan
Disamping drama2 cinta dan raya
Aku takda tengok sangat
Kecuali cerita hindustan legend ni
And patploh kali tengok
Patploh kali tu juga nangis... 😋😋😋😋








Mohabbatein dieluarkan 18 tahun yg lalu
Dibintangi Shah Rukh Khan, Aishwarya Rai
Dan Amitabh Bachchan
Aku suka how they express love
Tak perlu nak adegan cinta cintan sangat
Cukuplah dengan expression by SRK
Disamping music dan lagu
Really nailed to the heart 💖💖💖















Kuch Kuch Hota Hai (KKHH)
Bagi aku legacy dan era baru tuk Indian movie industry
Menjadi kegilaan ramai tahun 1998

Disajikan dengan lagu2 yang menarik
Disamping pelakonnya yang berpakaian warna warni
Sari2 Kajol yang simple in warna nice colour
Dan gabungan SRK dan Kajol tak pernah fail
Ditambah dengan kehadiran Rani Mukjerjee
Keseluruhan rasa cinta, persahabatan, kekeluargaan
Hingga kini masih membuat aku 😭😭😭

Cerita hindustan ni selalu ada 2 scene
Satu, hero dan heroin
Satu lagu scene hero lucu2 nya
Nyanyi naik bukit turun bukit
Guling2 bekejar2an kat taman bunga
Pastu bila heroinnya datang
Berangin rambut 😉

K nak tidur
Esok keja
Nite2




***Pics credit to Google***


zzzyy





19 comments:

  1. dah lama x tengok citer hindi semasa raya posa..

    ReplyDelete
  2. Hari rabu minggu lepas layan mohabbatein, lepas tu hari sabtu layan kuch kuch hota hai pulak..heaven

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Kiter kwn sb layan hindustan 😊😊

      Delete
  3. Replies
    1. Auk Ejulz, sik pernah boring nangga 😁😁

      Delete
  4. dua2nya citer yang evergreen smpai bila-bila..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Ril. Patpuloh kali tgk patpuloh kali tu juga nangis 😂😂

      Delete
  5. salam , nak mintak detail untuk hadiah. sbb hari tu menang giveaway kan, macam mana nk contact?

    kalaua da fb , boleh contact dkt facebook page Aerillhassancom : https://www.facebook.com/aerillhassan/

    atau email di khairilmohamad2@gmail.com

    ReplyDelete
  6. dah bosan tengok sampai malas nak nangis haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaaaa... saya masih nangis sis tho curi2 tkt anak ty kenapa 😂😂

      Delete
  7. yeahhh fav di tv :D tgok banyak kali pun tak jemu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kan, so far dua nii mmg masih diminati 😊

      Delete
  8. Suka gandingan Kajol dgn SRK - chemistry meletop! Slmt kembali bkerja.

    ReplyDelete
  9. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  10. 3 citer ni memang legend.
    sgt betol, brape kali tgk pon, tiap kali tgk mesti sedih.
    meleleh meleleh air mata :( hu hu hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah kita, if reti ckp urdu dh hafal kot skripnya, masih juga layan kan

      Delete
  11. Part nangis tu memang setujulah.. Tenhoklah berapa puluh kali.. Tetap nangis.. Sama macam citer P. Ramlee tetap gelak.. Kikiki..

    ReplyDelete

tq, peace :)