Wednesday, July 4, 2018

Flight ku yang delay


Today turn aku
Tuk yearly course di training centre, Bangi
Asalnya guna flight MAS kul 2.30pm
Tapi di retimed ke 2.45pm

Bila aku dah masuk boarding hall
Di retimed ke 3.15pm pula
Pastu almost 3.15 di retimed lagi
Kali ni announcer tak berani bagi time baru
Dia kata until further notice
As flight belum lagi sampai

Sekarang ni menunggu dh tak terasa lagi
Dengan adanya smart phone
Sambil tu flight AA ke Kota Kinabalu
Berangkat dulu
Ada a few names berkali kali dipanggil
Tetiba aku dgr a lady gelabah
Nama dia kena panggil
Dia expect orang akan panggil
Flight ke KK instead of kota kinabalu
No wonder dia tak kisah
Tho berkali2 org announced
Dia tak sedar/perasan/tahu yang
KK stand for Kota Kinabalu
Alamak 🤦🤦

Flight aku berangkat dalam 3.45 gitu
Reached KLIA2 almost 6.30pm
Kali ni duk hotel bukan hostel
Which aku sebenar prefer hostel
Lepas makan boleh balik hostel lepak
Especially friday sebab rehat lama
Nii dah duk hotel
Memang bertengek kat sofa lobby lah
Friday nanti

And nasib roomate aku local
Dia drive so boleh tumpang pergi balik
Takyah nak tunggu bas lelama
Especially masa balik
Naknya sejam dua nunggu
Kdg2 berjalan kaki balik hotel walau jauh
Tapi masih lagi cepat dari naik bas

Tadi dinner date dgn blogger nad
Mesti jumpa dia if aku datang bangi
Dulu mesti projek makan sate Kajang
Sekarang makan korea food pula

Dari KLIA aku naik kl express ke Putrajaya.
Dia jemput kat situ
Baru beronggeng cari makan
Esok mission membeli serunding
And if sempat nak cari pesanan Ava
Beli smiggle product





zzzyy




11 comments:

  1. mesti tak best kan bila flight delay..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt2 tak best. Dhtu flight takda tv pulak

      Delete
  2. bosan kan klu kna menunggu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. Mas n AA sa je skrg nii. Semua pakat delay mjg

      Delete
  3. dlok pernah knk delay dari pkl 6 ptg tukar ke tgh malam.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adehhhh. Yg sakit ati gik, rmh dkt tp sik dpt balit, mun tau delay sik iboh nok rushing td

      Delete
  4. that lady bukan org malaysia kot? sampai tak tau KK stand for kota kinabalu klu udah kt lapangan terbang kan....

    seronok la supink2 kt kl yek... msti banyak ole2 nk di bwk balik tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin kot. Nsb tak tgal flight. Shopping tuk anak je, tuk sdiri, layan mkn je 😁😁

      Delete

tq, peace :)