Kekadang angin rajin mai tetiba
Sedang dok belek2 tipon
Terus terasa nak buat sponge cake
Cari resepi kat FB
Jumpa resepi ni yang sangat simple
And semua bahan ada di rumah
Resepi sharing di FB |
Tengok adunan cam sikit
So cadangnya nak guna acuan castle tu
Sekali dah taruh kat dalam nya
Banyak pula yang lebih
Menyesal tak guna loyang terus tadi
Ni dah acuan castle pun dh isi
Yang lebih tu
Buat cupcake je lah
*taknak guna loyang sebab malas
nak sapu loyang dengan butter serta
malas nak gunting kertas baking
Nah tu dia hasil hirisan anak dara aku, si ava
Mummy this is my first time use the real knife
Itu kata dia
Aku dah start nak suruh dia tolong guna benda2 tajam
Risau dia tak reti nanti
Pandai juga budak tu
Tho tak sama size
Sebab dia potong ikut bentuk2 pintu dan jendela
Ini pula versi cupcake
Ada 16 biji semuanya
Keseluruhannya resepi nii ok lah
Just sebab butter digantikan dengan minyak
So rasa dia kurang
Gula pun aku kurangkan
Elok je, sedap kurang manis
Dan disebabkan aku jarang guna acuan silicon
So a bit off sini
Agak kehitaman sikit
Tapi senang nak tanggalkan cake
Just terbalikan dalam pinggan
Dan ea tanggal sendiri
Oklah
Perut dah kenyang
Tab pun dah full charge
Meh kita movie marathon!
Jum!
zzzyy
Macam nak cubaaa jugak buat,, ekin suka kek gebu2 mcm ni.. Dapnyaaa
ReplyDeleteBuat arr ekin, senang je tu 😊 tuk minum petang dap arr
DeleteKalau ada lagi jangan lupa pos sikit yer
ReplyDeleteTanpa ku sedar, semua dah menghilang. Hahahaaa 😁
DeleteOmgeeee
Delete😄 😄 😄 😄 😄
DeleteYummy... Resepi pun mcm senang je.
ReplyDeleteAah buat sis, senang dan simple je tu
Deletesedap2! ^^ makan sekali tak cukup. kena berkali-kali kek sponge ni. lelagi perisa pandan >.<
ReplyDeleteKan sis. Sedap dan tak sedar tau2 dah abis 😁
Deletenyaman na rupa.. petang2 nyaman mkn tok ngan melo panas. hehe
ReplyDelete