Tuesday, February 5, 2019

Bersukaria on CNY eve


Wah bukan main tajuk entry kan 😁
Bertabahlah korang layan aku
Yang terkadang terperasan
Hehee

Ni kisah semalam
Takda plan pun
Tapi biasa lah
Program yang tak plan 
Tu lah yang sering lebih happening

Balik kerja awal sejam
Dah CNY eve kan
Kolik2 yang celebrate
Of course nak balik awal
Ready tuk family dinner

So balik rumah terus adik kata
Nak belanja makan di luar
Apa lagi
Pucuk dicita ulam mendatang
Cecepat mandi dan berdesus pergi

 So pergi lah makan di
Ayam Penyet kat Ano Hotel
And if pergi Miri boleh pergi sini k
Tapi ayam penyek nya kurang rasa
Dari ayam penyek ria
Yang kat Ajang Hotel
But tuk alternate kan tempat
Boleh saja pergi sini
3rd time aku pergi ke sini
Environment cosy, ambien sgt selesa
Deco n pekerja ala2 jawa gitu

Air minuman
Soya cincau dan teh C special
Teh C ni sedap tau
A must to try if pergi Miri
Banyak tempat ada
Just mention Teh C Special



Penyek udang tuk mak
Penyek ayam garut (bakar) tuk adik2
Penyek ayam tuk Ava
Penyek bawal tuk apak
Aku?
Ala ikan sapu takyah order main menu lah
Nanti ada lah yang perlu disapu tu 🤣🤣


Nyee side order aku
Telur, tauhu, tempe penyek
Dan cili 😉😉


Pastu aku yang kenyang lebih
Ayam adik tak abis 
Ayam ava juga tak abis
Ikan apak pun tak abis
Mak bagi udang
Aku sapu licin semua!!
Kan tu cili dah ready awai2 😋😋

Dah kenyang 
Dan hari pun baru kul 7pm
Nak lepak shopping mall
Confirm banyak kedai dah tutup
So kita plan
The echanted of the light
Kat 👇👇👇


Pemandangan malam di coco cabana
Meriah sebab ada lampu liplap
Dan royal london circus
Aku paling admired building tu
Diperbuat dari kayu yang diukir cantik
Dulu restaurant kat situ
Then kawasan tu cam mati
After atap terbakar kena dek kilat
Now dah di maintained balik
Orang ramai kembali berpusu2 ke sini
Tiap hujung minggu ada saja
Pameran dan aktiviti yang dijalankan
Tempat ni juga antara tarikan pelancong ke Miri



Pameran lampu yang cantik
Last year bertemakan bunga2
Kali ni haiwan dan candies dalam taman
Ikan, siput, panda
Lolipop, cupcake dan mcm2 lagi
Yang buat dak Ava sangat excited



Yang ni terowong lampu
Tak secantik yang dahulu
Sangat simple
Ada 4 terowong je
Warna warni
Putih
Pink
Hijau


Wajah2 kekenyangan + excited




Yang black and white tu panda 
Tapi tah kenapa cam so scary lak
Hahaaa


Aksi nak cium mulut ikan
Yang tak berapa nak jadi 🤣🤣



Santai2 tepi building


Ada bicycle
Rm15 tuk setengah jam
Tapi dengan keadaan sesak
Takda maknanya nak berbasikal
Yang cam motor tu lak
Tuk diorang menarik train tong
And of course takds juga
Sebab sesak
Mungkin siang hari tak ramai orang baru berjalan kan



Terowong lampu putih
Biasa2 je n terang


Terowong lampu pink dan warna warni
Haha terasa cam pink panther
If lama kat sini
Confirm berpinar2 mata


Yang ni aku rasa cam incredible hulk
Yang baru nak bertukar!🤣🤣🤣

 Bergambar kenangan dengan si Siong
Kambing colour pink
Sangat jinak
Jalan2 ikut tuan dia
Sesekali stop meragut bunga2 tepi jalan
Hahahaaaa... sangat cute
Bila aku tanya tuan dia
Sapa nama dan berapa umur
Memalu dia, sembunyi2 muka kat tuan dia
Sangat comel! Belum sampai setahun
Reti arahan dan cakap






Ava dah sampai ke bulan
Dan sedang nak menjolok bintang


Maka dikurniakan sayap pink putih!
🤣🤣🤣🤣🤣


Tapi tak dapat terbang pun
Nak tak tak
Terpaksa lah guna keretapi tong drum
🤣🤣🤣🤣





zzzyy



9 comments:

  1. Replies
    1. Kebetulan byk event kat miri sekarang ni, tu salah satu tumpuan org ramai, mmg meriah 😁

      Delete
  2. bestnya celebration korang tahun ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahhaaaa cuti dik, tu le yg cari hiburan bsama keluarga

      Delete
  3. Meriahnya korang.. Memang sesuai kalau bergambar di banyak2 lampu tu, cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan. Jejln family reramai mmg meriah n happening 😁

      Delete

tq, peace :)