Nah seperti yang dikata kat previous entry
Hari ni nak share
A very simple resepi biskut yang sedap
Tak perlu bakar2
Guna 4 bahan saja
3 cup gandum
125grm minyak sapi (tin kecil)
Gula, ikut rasa
Susu tepung (prefer nespray)
Tepung disangai atas api perlahan
Sambil dibalik balikkan
Bila dah kekuningan dan rasa masak
Campur gula ikut kemanisan yg dikehendaki
Angkat n biar tepi
Cairkan minyak sapi
Bila dah hancur
Tuang ke dalam tepung
Doh akan kebasahan camni
Pastu bulat2 kan sebesar tunjuk jari
Jangan besar sangat k
Nanti susah nak makan
Pastu golek2 atas susu tepung
Dan ready tuk dimakan
Easy peasy kan
Biskut kegemaran dari dulu lagi
Bila dah ngap sekali
Nak lagi dan lagi dan lagi
Raya tahun ni aku buat 2 kali
Seronok tengok menjadi
sy baru tau resepi ni
ReplyDeletesimple dan sedap...
ReplyDeleteWow.. tak payah bakar.. sangat mudah.. tq share.. kena cari kerajinan untuk buat nie..
ReplyDeletebagusnya ...saya memang kurang rajin duduk depan oven..hehehe
ReplyDeleteKalau x bakar dia rangup x
ReplyDelete