Pic credit to google
Ni buat terubuk masin paling sedap
Cara2
Belah 2 terubuk tapi
Jangan putus kat bahagian belakang nya
Salut dgn garam kasar
Biarkan semalaman
Esok harinya
Cuci terubuk dan goreng
Yummeh!
Rasa lemak2 masin
Bakar
Kukus
Masa i pi sarawak dulu banyak banyak borong..sampai boleh bagi sbg buah tangan kat sedara mara
ReplyDeleteaah kat kuching ni antara buah tangan, kat miri jarang2 tengok lak
DeleteTerubuk nie pernah makan sekali je.. sedap..
ReplyDeleteterubuk ni paling sedap if dimasinkan semalaman, nxt day terus makan, sedap!
Deletenanti ajar cara goreng terubuk masin ni sbb ada lagi sekor dalam freezer tu.
ReplyDeleteaku kalau goreng jadi hangitlah.
Sis, belah dua tetengah dia tu, jgn putus. gaul dengan garam kasar, biar smalaman kat suhu bilik, esok cuci dan deep fry je. sedap!
Delete