Saturday, June 20, 2020

Cheat Day


assalamualaikum
semalam tak sempat update
by 10.30pm
letak kepala atas bantal
terus sweet dream
plan asal nak tgk tipon sekejap
pastu baru update 
mana nak tau terus lena diulit mimpi

hari ni fully cheat day lah dari eat clean
air pun baru 1 litre dah diminum
breakfast lak dgn 2 piece bread
berintikan sardin tuna+mayo+telur rebus
pastu pekena another biji telur rebus
cuma tu kena tahan
jangan minum air manis
no 3 in 1 coffee too

so since cheat day
aku layan lah hobby
kita membaking!!!!

resepi hari ini



tapi tu lah
tak dapat nak color rainbow sungguh
color ni aja yang ada kat rumah
resepi ni guna sikit je bahan
so actually dalam perkiraan aku
kena guna loyang 7 x 7 inci
tapi aku enggak ada sii
aku belasah guna 8 x 8 inci 
boleh lah, cuma kurang tinggi lah kek nanti




begini lah rupanya hasil tangan aku
a failure!!!!
ni yg sebabnya aku kurang gemar 
buat kek bakar
aku lebih suka buat kek kukus
meskipun lebih remeh
tapi takda lak kes overcooked




kek dia agak kering
terutama lapisan bawah memang keras
atas pun dah start keras
rasa??
masih sedap
if guna pure butter and cream  cheese
kek memang akan extra sedap



dah potong masuk container
dak ava asyik puji sedap
sebab dia paling suka 
lapisan yg keras kat bawah tu lah
🤣🤣



selain dari makan kek
arini layan mee goreng juga
seriously sebab seminggu dah eat clean
rasa nak mengira je dalam kepala otak
heheeee




menu hari jumaat
nasi lelapan ayam!
ni makan bersama bff
coach komen
terlalu banyak sayur
kurangkan sikit
seharusnya setengah mangkuk kecik each
heheee
tak best bah
makan sambal belacan if tak berulam



paha ayam tu gambar kena jauh sikit
kang nanti over besar dari tapak tangan lak
which sebenar memang pun
hahaaaa
menipu diri sendiri lah ni




tuk lunch masih menu grill chicken breast
bersama sayur hijau

esok adik bawa celebrate
father day kat rumah dia
dah terbayang kat kepala
nak masak mee jawa
dan spaghetti
eehaaaa!!!


zzzyy








8 comments:

  1. skali skala cheatday xpe..
    kembali on track lepas tu! jgn terus hanyut.. =')

    cantik rainbow cake tu!

    ReplyDelete
  2. Adoi.. cantiknya kek tu.. Berwarna warni..

    ReplyDelete
  3. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! | Kesempatan Menang Lebih Besar,|| WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete

tq, peace :)