Friday, April 16, 2021

Perginya seorang Kawan



bersiaran langsung dari dalam kereta
jam baru 7.37am
i have been here since 6.50am tadi
hantar dak ava ke sekolah
terus turun ke ofis
parking depan ofis dengar radio and main game
kekadang sempat tidur 😊😊😊


suasana kat sekitar ofis sekejap tadi
masih lengang
biasa akan tengok org jogging
tapi since miri masih pkpb
aktiviti senam pagi tak byk berlaku
meskipun matahari dah tinggi




aku akan guna sunshield 
tuk tutup. tingkap
so org tak boleh nak tengok






thanks to adik 
yang dah tinted cermin kereta
skrg lebih sedap driving
tak digigit panas sangat

selama ni harapkan tinted ori
mmg tahan tapi kurang gelap
last few months
mengelupas tinted tu
so ada alasan tuk tukar 😂😂




perkembangan Covid-19 di Miri
not really good
hari2 angka meningkat

dugaan puasa pun maha hebat
hari pertama ramadhan
dikejutkan dengan kematian colleague
yang juga kawan agak rapat
seminggu admitted
balik rumah petang
next morning dia meninggal
sesak nafas terus meninggal

such a shock tuk semua
umur 58 lelaki
disenangi semua org
ringan tulang
semua rindu gurau senda dia
especially my group
hari2 dia lalu cubicle aku
tuk ambik air ke pantry 

selalu gaduh2 sayang
bila buat elearning pun aku uruskan
bila dia nak apply leave
nak claim
aku selalu tolong
meskipun tak sama dept
tapi tu lah kan
dah kawan
org tua ni tak reti computer
sebab kerja dia despatch
takda guna pc2 tu semua

sangat terasa kehilangan dia
sakit hanya seminggu
tak sempat melawat sebab
kat hospital memang tak boleh melawat
ingat bila dia balik rumah
plan melawat dia
mana lah tau 
dia balik rumah tuk meninggal
😭😭😭😭😭😭

rip dear friend
tuhan lebih sayangkan dia


7 comments:

  1. Semua telah Tuhan aturkan mengikut apa yang paling terbaik.

    ReplyDelete
  2. takziah wei, sedihnya bila kehilangan kwn rapat

    ReplyDelete
  3. Salam Takziah. Orang baik2 kehilangannya memang dirasai.

    ReplyDelete
  4. Salam takziah. Itulah hukum alam... setiap yang hidup pasti akan merasai mati.

    ReplyDelete
  5. Salam takziah, betul betul terasa kehilangannya sebab kawan rapat kannn.

    ReplyDelete
  6. salam takziah :( this is so sad

    ReplyDelete

tq, peace :)