Saturday, May 15, 2021

Selamat Hari Raya

assalamualaikum
selamat hari raya buat semua
selamat berhujung minggu
dan selamat bercuti

hari ni baru ada kesempatan
tuk update tentang hari raya
yang simple tahun ni
kerajaan Sarawak bagi chance
hanya sehari je tuk beraya
tu pun hanya tuk kaum kerabat family je
dengan kapasiti tak melebihi 50%
dari keluasan rumah


bersama dak ava dan si bulus kertam
takda guna baju raya tahun ni
🤞🤞🤞🤞

ni je family yang datang
eh totom n nenek dia datang lambat
tak sempat masuk pic




tahun ni takda masak rendang kari semua
kita makan style BBQ je
sepetang juga aku prepare 
dan marinate bahan2 tuk dibbq





guna periuk bbq kecik je
letak atas coffee table
pastu on plug
terus on
very convenience
bebila teringin nak makan bbq on je
tu lah lately dalam freezer
sentiasa ada bahan2 yang dah dimarinate
bebila rasa nak terus on 😘😘






biskut pun buat 3 je
biskut makmor, tat nenas dan popia gulung
kek buat 4 biji
kek belacan, kek lumut, kek mix fruit dan kek holiday
kek tak sempat ambik pic




seharian makan je keja
2 kali buat bbq
perut senak
banyak makan daging and seafood


selamat hari raya!!!



zzzyy



9 comments:

  1. Tidak kelihatan kek lapis Sarawak.. 🤔

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkan dah ambik gambar tapi bila nak post rupanya takda. hehe

      Delete
  2. Replies
    1. sini masih pkpb wak, apa pun selamat hari raya wak sekeluarga

      Delete
  3. the best things on raya is the food ! hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. makan! makan! lelebih lagi dgn family, kosong sikit perut terus nak makan laagi

      Delete
  4. selamat hari raya..sedap menu tu

    ReplyDelete

tq, peace :)