Monday, May 10, 2021

Si Hitam Demam

 

assalamualaikum
pa kabar korang?
aku baik2 saya
just 2 3 hari ni busy 

semalam dan hari ni
aku buat kektu 
semalam 2 biji kek
popia gulung dan tat nenas kiub
harini 2 biji kek juga
dan biskut makmur
cukuplah tuk raya sefamily je
santai2 kat rumah

asalnya malas nak buat apa2
but family aku kan suka makan2
so nanti hari raya duk rumah je
takda pa2 nak dikunyah
tu yang buat juga
tambah lagi angin rajin baking mai
layan je lah
tak abis nanti boleh bawa office
bawa kwn2 makan

tapi tadi tengah prepare fruit cake
dak ava bagitau ada something wrong
kat mata dak itam
selaput mata dia cam koyak
ehh....
cepat2 suruh SIL tolong bawa pi vet
masa tu dah almost 4pm
sib baik ada vet yg tutup 5.30pm

doc kata dia demam kutu
takda lak tgk kutu
tah camna boleh camtu

suhu dia tinggi
nak sawan kot tu mata camtu
ni pas ambik ubat and antibiotik
tengok anak mata dia sebelah kecil
yang kecil tu ada masalah 
cam koyak selaputnya
tu yg aku panic
terus suruh pi vet




ni semalam
mata hitam dia masih sama besar
semoga itam cepat sembuh




kawan kakak
rimas dia guna baju camtu
muka masam memanjang








11 comments:

  1. Walaupun hitam dipandang manis.. Saya 2 ekor Dak Tam dan Black.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. kesayangan semua ni. tidur pun sama dlm bilik

      Delete
  2. Moga Itam cepat sembuh. Comel jew walaupun muka masam kelat hihihiii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ok dia tapi manja bukan main, mentang2 semua bagi perhatian kat dia

      Delete
  3. lawa je mata sitam yg hijau tuuuh., ;p

    ReplyDelete
  4. Alahai sian Hitam.. Lama tak singgah blog awak..
    Sihat ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah sha, sihat ni. terima kasih sebab singgah

      Delete
  5. alamakkk..ciannyaa. .get well soon

    ReplyDelete

tq, peace :)