Wednesday, October 27, 2021

Booster Vaccination

 assalamualaikum

im having my leave since yesterday
alhamdulilah semalam dah dapatkan 
booster dose or 3rd vaccination




peluang tuk mendapatkannya agak tidak disangka
kawan offer nak dptkan 3rd dose tak?
off course nak
terus dia tolong register kan
ingatkan esok
by 11am dia call suruh pergi inject kul 12pm
seriously aku yang tengah keja
terus kelam kabut
dah lah takda bawa spare baju
pakai baju kurung camna nak inject lengan??

nasib baik terus terfikir SIL 
rumah dia dekat je dgn vaccination centre
msg dia pinjam baju
hahaaa
dah lah aku tak pass jalan pii rumah dia
terpaksa guna waze

dah tu stress sepanjang jalan
ada je halangan org drive slow2
datang rumah sil terus tukar baju cecepat
sampai kat vaccine centre 5 min sebelum 12pm
fuhh!!!! perjalanan 20km yang menervous kan

parking elok2 depan pintu masuk 
lega sebab tak banyak kereta 
so mesti tak ramai orang kan
sekali nak ambik IC

omaigad!!!!!! wat the fish!!!
takda bawa wallet
ic, driving lesen semua takda
rasa nak teriak marah diri sendiri

kena lalui more than 30km balik ke rumah
ambik wallet
dah lah guna jalan yang 2 lane saja
punya lah slow 
depan lorry berat 40-50km sejam
dah lah nebos
risau kang terover time appointment
kang nanti diorg panggil orang lain lak
dalam hati bertawakal saja lah

by 1.30pm baru sampai kat tempat vaccine semula
menarik nafas lega sebab tiada halangan
despite of susah payah nak hadirkan diri
alhamdulilah

masa balik rumah tadi
terus bawa mak ava dan adik
sebab dak ava nak beli skirt putih
tuk birthday dia weekend ni

lagipun dah kul 2pm
perut dah berkeroncong
breakfast dgn sekeping roti
dan segelas air soya je tadi




btw, booster ni
agak tough juga
sengal2 dan nyilu2 
rasa seluruh badan
nasib baik tak demam

tho aku dulu guna sinovic
booster dose adalah pfizer

bagi yang ambik pfizer before
hanya boleh dapatkan booster ni
selepas 6 bulan dari dose ke 2

bagi yang ambik sinovic lak
selepas 3 bulan after 2nd dose



zzzyy





6 comments:

  1. Replies
    1. tak, voluntary. tapi if yg byk sakit n over 60yrs old digalakkan

      Delete
  2. wow sis frontliner ke? hehe tahniah btw! kalau saya pun nak booster

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira frontliner juga ni sis, hari2 bertemu dgn customer. saya banker

      Delete
  3. wow lega dah dapat yg booster kan...
    tapi engko pun cemana pergi kerja tak bawak segala wallet ic apa semua tu ahahhaha... penat aku baca ko jalan merata dari ke umah kak ipar sampai ke balik umah pulak huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah lega, nasib kwn tolong bookkan.
      tu lah dana, byk juga dugaan nak dptkan booster ni
      kalau tau, baik balik rmh dulu, tu cam dari hjg miri ke hjg miri šŸ˜„

      Delete

tq, peace :)