Tuesday, July 5, 2022

Selamat Pagi Selasa

Assalamualaikum 

Selamat Pagi selasa semua!


Bersiaran langsung
dari depan sekolah dak ava
Jam baru 6.35am
Tapi hari dah cerah




Jalan sesak sekejap je
Ramai yang hanya drop anak je
Tapi anak aku
Taknak aku buat camtu

Dia mesti nak 
kena peluk a few second depan gate
Salam, cium2 dahi tu semua
Turutkan saja lah kan
Kang dh besar nanti 
Agak malu dia diperlakukan begitu



Dah 12 dak ava
Tak terasa masa berlalu
Ni jumaat lepas
Ada majlis perpaduan kat sekolah
Ada pertandingan pakai an traditional
So yang tak ikut pertandingan
Pun harus pakai cantik2

Nah.... 
Dah nama nya perempuan
Nak semua Serba baru
(sebab baju kurung yang ada
Semua dah singkat Dan mengecil) 
Adik sponsor dia baju baru
SIL lak sponsor tudung 
Aku lak sponsor eyeliner
Hahaaaaaa! 
Dah reti nak guna makeup hokay! 



6.49am!
Matahari dah terbit
Lately miri sangat panas
Aku saja je lepak depan sekolah ni
Sebab ramai yang lalu lalang
Kang if kat tpt aku selalu parking
Agak lengang
Scary!
Dah tinggi sikit hari nanti
Baru area tu busy



Bawa bekal tea tarik panas
Breakfast dengan bread inti tuna
Share breakfast dgn dak ava



 
If beli kat bread pastry sebelah opis
Sepasang bread dicalit dgn tuna
Rm4! 
Tuna hanya dicalit nipis k
Ada bau je
Takda rasa šŸ˜šŸ˜

Tapi tak hairan lah
Harga barang semua drastik naik
Especially barang makan
Ni setin tuna dalam rm7.90! 
Hardly cukup dicalit
Dengan sebuku roti

So dari complain kan
Baik buat sendiri
Boleh makan banyak

K lah
Dah kul 7am ni
Nak gerak pi tempat parking
Skrg dh tak mampu parking depan opis
Mahal cas nya, rm9 daily
Asal rm6 tpi sebab
Aku tghari kluar ambik dak ava
Then masuk balik
Tu yang mahal
If parking kat majlis bandaraya
Rm5.30 sehari
Kau parking kat mana pun sama
Asal area parking majlis bandaraya

Have a great day! 













2 comments:

  1. manis nya dak ava tu, amboi pandai dah pakai maskara bagai heheheh...
    Pukul 6.35 dah cerah gitu ya sama macam sini pukul 7.30 pagi. Dekat sini roti sardin sekeping gitu dalam RM2.50 masih dapat lagi, tapi kalau dekat kedai petron dah RM3 jugak lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sini semua dh Serba serbi naik harga Dana. Dh kena fikir berkali nak membeli

      Delete

tq, peace :)