Thursday, March 23, 2023

Ava Masuk Form 1

 assalamualaikum

seperti biasa lah aku cam chipsmore
sekejap ada, lama takda
entry falsafah sempoi tu semua auto publish

hari ni hari pertama kita berpuasa
aku ambik emergency leave
selepas hantar dak ava ke sekolah
ingat nak baring2 sekejap
tengok mak dah mandi
ehh pasal makcik ni
ingatkan dia terkuncil sebab bersin
dia  minta hantar pii spital ambik ubat
nanti balik SIL ambik

fikiran aku terus blurr
sebab aku benci ke spital awal pagi
sesak teruk!!
since masih awal, baru 6.15am
baring2 dulu
tertido jap
nasib baik pasang alarm
dlm otak terus malas nak kerja
hehee
text boss, text OIC
bagitau nak cuti
nasib baik ok je


btw, dak ava dah masuk form 1
tak terasa masa berlalu kan
minggu diorang belum start belajar
masih orientasi
kelas pun masih maih letak je
semalam dan hari sebelum semalam
dorang ada exam
result nanti akan tentukan
kelas mana yang bakal diduduki
meskipun ikut reputation
tapi takyah risau
doakan yang terbaik tuk anak2 kita




hari pertama masuk sekolah menengah
dia tak risau sebab ada bff sama kelas
salah seorang dari kwn bateri tripple A 
Ava
Ariane
Ashley
Ariane sekelas dengan dia
 dan dia suruh aku teka
berapa orang kawan baru bakal dia dapat hari pertama
aku kata semua classmate lah
dia kata kira yg boleh klik je
aku guess 2-3 orang
dan
dia dapat klik dgn 2 orang
yang sama minat dengan dia
[tak termasuk ex schoolmate 
yang sama2 dari primary school]
yang sama2 main genshin impact
sama minat anime





ok lah 
nak pi ready2 tuk jemput dia balik dari sekolah
semoga dia bertahan
tadi bersahur dengan coco krunch dan susu je
aku lak ubi keledek sebiji dan air kosong

aku mmg jenis yang tak makan nasi tuk sahur
selalu 2 3 biji kurma dgn air kosong je
takpa
 banyak stok lemak dalam badan ni
hahahaaaa...

5 comments:

  1. Dah form 1 Ava? Moga sentiasa sukses ...
    Selamat berpuasa sis šŸ’

    ReplyDelete
  2. Dana ingatkan Ava 1 umur ngn Aiyan tua setahun rupanya. Dana kalau ikutkan nak ponteng jugak kak, dengan lif yang rosak ni tensen gila. Penat sehari 2kali turun naik turun naik. Dahla tingkat7 fengsan. Boleh kurus kak telan keledek rebus je kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah tua setahun dia. harap nya dapat lah hilang sekilo dua masa puasa ni

      Delete
  3. Tahniah Ava sudah masuk tingkatan satu. Belajar rajin-rajin ye sayang.
    Aloloooo....Ava sahur dengan susu dan coco crunch saja ye. Firdaus pun sama. Minum susu sambil pejam mata!

    ReplyDelete

tq, peace :)