Tuesday, May 14, 2024

Singapore Exchange Programme_Part 1




hii korang

last week aku ada Union exchange programme
pergi Singapore Ahad
balik Sabtu berikut nya

a very interesting programme
masih tak boleh nak move on
masih seronok duk Singapore
belum puas shopping kat Mustafa Centre
heheheee





sebab takda flight dari MIRI ke Singapore
kita berkumpul kat Kuching
Sabtu semua pergi Kuching
ada 8 org participants

2 dari Kuching
2 Dari Sibu
1 dari Mukah
1 dari Bintulu
1 dari Miri
1 dari Limbang

semua datang kat kuching petang sabtu
duk kat apartment yang besar







apartment yg besar
tapi sayang sebab letih
tak sempat nak menikmati sepenuhnya
suasana apartment
sempat bercerita dgn kwn2 masa baru sampai je
lepas tu malam
memasing layan mata 
or ada yg keluar dgn kawan2 di kuching
aku layan movie


ni semua biliknya
satu tak sempat nak gambar
sebab kwn2 bilik tu awal tido
bilik yg besar
ada 3 katil






next time datang kuching dgn family
nak book tinggal sini
sangat convenient
kiri kanan dia kedai makan
ada yang 24 hours


malam kita dinner kat sini
makan nasi dulang
rumah lama yg di transform menjadi restaurant









esoknya awal2 dah cek out
first time pergi oversea after covid 19









kebetulan guna flight yang
pilot nya driver F1
we 20mins ahead of sechedule 
selamat datang ke Singapore
first time jejak kaki ke sini
yak! yak! yea!!!




nah...
dah ramai yg tunggu
memula segan silu rasa
tapi dek keramahan dorang
terus ok
pot pet pot pet sana sini





meriah dorang sambut
sangat2 terharu










 

4 comments:

  1. Besar dan selesa sangat apartment tu 👍
    Lama tak gi Singapore

    ReplyDelete
  2. wahh.. bestnya... saya yang tak sampai sejam ke singapore ni pun tak pernah lagi pergi sana..hahaha

    ReplyDelete
  3. wah...seronoknya ada program mcm ni .. leh jenjalan tempat baru, kenal kawan2 baru.. best best!

    ReplyDelete
  4. Lady x pernah pergi lagi ke sana walaupun kakak mak warganegara sana.. huhuhu

    ReplyDelete

tq, peace :)