niat hati tahun ni
aku nak kembali membaking
tuk kek raya
tapi khamis lalu
masa beli groceries
jenguk bahagian butter
fuhhh!!!
menyala-nyala harga
butter faberet jenama lupark dah RM17.99
2 3 tahun lalu masih boleh dapat below rm10
paling tinggi pun rm12
ni since last year harga berapi terus
ada ketika seketul tu rm22
fuhh!! berpinar2 mata hakak!
lately guna anchor ataupun golden churn
tapi tahun ni nampak nak cecah rm15 juga
hmmm .......
sebiji cake guna 2 ketul
dlm fikiran dah lebih 5 biji kek nak buat
camna ni?
nak buat ke
nak beli?
hakak is serba salah
last christmas dan new year
beli lah kek budget dari kawan
tak habis
sil2 cakap tak sedap
nak yg aku buat juga
biasa if raya
kek aku bertahan sehari dua je
eh....
dalam dilema ni
Betul, bahan bakeri mahal sangat skrg.
ReplyDeleteKalau beli tp x sedap rugi juga...
Ya lah, rasa hati nak molah jak yg lapis senang² tapi blom tauk gik lah ada kerajinan x
ReplyDelete