Saturday, April 21, 2018

Cara-cara aku masak mee sedap




Alhamdulilah
Kenyang dah makan mee sedap




















Aku if masak mee segera ni
Memang akan masak 2 kali
Pertama
Apabila air mdidih
Simpan mee 2 3 minit
Pastu angkat
Dan cuci hingga air jenih
Tu tuk membuang bahan pgawet
Buat mee tu tahan lama


























Pastu jerang air lagi
Kali ni pun sama
Apabila dah mendidih
Simpan mee, toskan
Baru campur serbuk2 dia
Aku suka csmpur dalam mangkuk je
Instead of dalam periuk

























Nii tuk mengelakkan bau
If perencah tu dimasak
Kat jalan raya nun pun
Org dh tau kau masak mee segera
Tapi rasanya tu dulu
Sekarang mungkin dh tak semeriah dulu
Bau2an perencah, rasa, makanan sekarang
Kan dah tak sehebat seenak dulu




























Nahh..... sedap memandang
Sedap lagi yang makan 😁😁
If lapar sangat memang tak cukup sebungkus
Tapi aku not a great fan of mee segera
Makan bila teringin je

K
Bai










zzzyy

1 comment:

tq, peace :)