Saturday, December 1, 2018

Van Helsing



Pic credit to Google


Lately takda idea nak update blog
Salah satu sebabnya
Aku tengah layan Series Van Helsing kat netflix

Yeah!
Aku memang suka genre2 gini
Vampires, zombies tu semua

So far hanya ada 2 season je kat netflix
And hopely soon season 3 di release segera

After the rising (kehancuran dunia manusia)
Vampires berkuasa
Manusia hidup dalam perlarian
Then Vanessa Helsing sedar
Afer 5 tahun koma
Dia boleh menukar vampire
Menjadi human again
Sapa2 yang mengigit dia
Atau digigit dia 
Akan menjadi manusia kembali

Starting then
Dia menjadi buruan Dmitri boss vampire
Menjadi buruan para sains (yang masih hidup)
Mission dia mencari the elder
Which aku suspect vampire yg lebih kuat
So far belum jumpa 😊

Tapi yang paling mendalam dalam hati aku
Bila dia jumpa anak perempuan dia
Dylan, umur 10-12 yrs yang telah dijadikan vampire
Mula nak turn anak dia jadi human kembali
But doctor kepada vampire kata
Dia mungkin akan menyebabkan Dylan mati
So vanessa some kind of relucted lah
But at last sebab terlalu lapar
Dia bagi juga Dylan bite dia
N she turned back to human


Pic credit to Google


Tuk sekejap
Mereka gembira
Ingatkan cam vampire lain
Yang normal after she turn them back

Bila Dylan kena sinaran matahari
Dia menjadi serpihan debu and vanished
Inilah kemuncak 
When Vanessa sedar her ability
Bila dia meraung seluruh alam dengar
And not to mentioned
She was very sad over  dylan death

Aku turut terbuai
3 hari aku off tengok van helsing
Belum dapat move on
Hahhaaaa too much in the series kan
Dramatic sangat πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Ni ada 4 episode lagi tuk habiskan season 2
Jum layan Van Helsing kat netflix
If takds netflix rasanya ada kat site lain
Peminat walking death pasti suka series ni



zzzyy





4 comments:

  1. lepas The Vampire Diaries dah tak mampu dah nak layan drama vampire lain sebab taknak emosi teruk dah macam TVD. Perit woooo

    ReplyDelete
  2. sayunya cerita tu...

    selamat ber netflix la ye di hujung minggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh abis season 2, tgu season 3 lak kluar😊

      Delete

tq, peace :)