Sunday, January 13, 2019

Saturday Life



Saturday aku memang selalu
Bertumpu kepada aktiviti makan2
Asal keluar je ke pasar
Tpt pertama dituju
Sudah semestinya kedai makan 😁😁

Nii brunch
Sebab portion memang banyak

👇 
Mee pok + sup perut sapi
Keistemewaan kepada jenis mee
Jenis leper tapi lebih kecil dari kuehtiaw




👇
Mee kampua + sup tulang
Ni masih mee leper 
Cuma lepih lebih kecil dari mee pok atas tu




👇

Meehoon goreng daging
Ok-ok saja
Agak terlalu ditambah kicap manis
Daging pun potongannya sangat besar
Lebih sesuai tuk masak rendang


👇

Nasi lelapan ayam
Kurang rasa kick sebab guna sambal belacan
Seharusnya guna sambal belacan tomato
Portion ok
Memang 8 jenis
Ayam, tempe, tauhu, kobis
Bayam, kcg pjg, timun n sambal


Keseluruhan total makanan diatas
Campur 4 air sejuk [mungkin free]
Dan teh C panas 1
RM33.20
Oklah kan 

Pastu pergi satu shopping
Cari bday present tuk kwn ava
Dan gugel tuk berenang tu
Sebab arini budak tu ada
Swimming pools bday party

Then belum sampai 2 jam dah makan
Tekak rasa sgt haus
Duduk minum sekejap
And tengok tauhu ni
Teruk terkam sekontena
Sedap sebab kurang manis



Jejalan lagi 
Kali ni kat permaisuri mall
Budak ava ni merengek2 nak main 
Kat mesin ni
Mak dah start membebel
Tak pernah dia tgk org menang pun



After 3rd try
Ava prove mak aku salah
Dia dapat pun patung pony tu
Hahahaa 😂😂😂😂😂
Budak tuk dah besar lah mak
Dah 9 tahun
Dah reti pun main benda tu

Ni aku excited tangkap gambar dia
Nak show kat adik2
Dia yg dah bad mood
Sebab tak dipercayai
Marah aku lak
Kata aku show off
Hahahaaaa 🤣🤣🤣

Pastu hentak2 kaki ajak balik
Mulut dah cam mulut shinju
Laju je berjalan depan aku
Masuk je kereta terus kena sound
Takda hal takda apa
Tau2 merajuk pula

Halnya ada 2 sebenarnya

1. Dia dah beli apa dia nak
2. Dia dah letih berjalan, siap minta aku dukung
Mati kerja!
Nak pinggang mak kau ni patah ke anak oiii?!






zzzyy


10 comments:

tq, peace :)