Wednesday, March 13, 2019

step tracker watch



Mak aku
Sering buat benda yang lucu2

Kali ni jam step tracker dia
2 week ago
Kita jejalan
Tanya lah dia berapa step dah langkah dia

Mulutnya muncung
Huh, jam tu tak bagus lah
Apasal lak? Aku tanya
Bateri tak tahan
Baru je setengah hari jalan
Terus habis bateri

Leerrr tak charge ke?
Charge arr tapi tu lah bateri tak tahan
Malam tadi charge dah full
Tak boleh guna power bank?
Boleh tapi charger dia lain
Tak boleh direct dari usb

So aku yea2 kan je lah
Walau dalam fikiran
Aku berdialog sendiri
Ngapa tak pernah lah aku dengar sis complain
Jam dia takda bateri

Tapi yalah mungkin tak sama
Lain jenis lain lak kekuatannya makan bateri kan

So balik rumah
Dia terus charge bateri sambil bebel
Rugi je jalan jejauh tak dapat kira step
Apa lah adik bagi jam rosak

So ni jam dia
Korang nampak tak ada 4 lubang kat jam
Dan 4 besi kat charger yg warna hitam tu
If charging dia
Ada magnet
Yang kat jam tu masuk kat yg kat charger tu




So aku cek lah camna dia charged
Angkat je jam aku berdekah2 ketawa
Bagitau apak n adik
Riuh rumah kita gelak
Mak kat dapur masa tu

Korang guess camna dia charged?
Kan charger tu magnet
Dia letak je jam tu lekat kat charger!!!
Hahahaaa!

Rupanya selama ni 
Jam dia memang tak di charge pun
Letak je atas charger tu
Ingatkan if dh lekat terus dicharged
Hahahaa!

Sebenar salah adik aku 
Dia tak ajar mak camna nak charge
So bila dia kata lekat kat charger tu
Mak just letak lah
Tak kira masuk power ke tak
 Hahahaaaa masih aku rasa lucu







zzzyy

11 comments:

  1. Haha... Tedahnya. Yalah org tua tok kekadang lucunya sakit perut tetak. Nindak habis bateri mun salah cara charged. Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah tek, mmg sik di charge nya paduhal, ney nda abis

      Delete
  2. hahahahha ptt la dia siap muncung mulut bebel2 lg yek, rupanya dia yg slh charge

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah. Mentang2 magnet, dia main letak je jam tu 🤦

      Delete
  3. ahhahahahaha,, comel2 jelah perangai mak u ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 😂 🤣 🤣 Itu lah. Memcm benda lucu dia buat

      Delete
  4. Replies
    1. Auk julz, pakey ngintong step bjln dlm sari, mun jugging pun boleh cek brpa jauh, heartbeat boleh cek,mcm2 function nya

      Delete
  5. ahahahahahah kiut alu mak kitak..

    ReplyDelete
  6. permisi min numpang share ya :)
    Hayyy guys...
    sedang bosan di rumah tanpa ada yang bisa di kerjakan
    dari pada bosan hanya duduk sambil nonton tv sebaiknya segera bergabung dengan kami
    di DEWAPK agen terpercaya di add ya pin bb kami D87604A1 di tunggu lo ^_^

    ReplyDelete

tq, peace :)