Friday, June 14, 2019

Post tentang lunch lagi


Assalamualaikum 
Salam jumaat semua
Wah last day keja tuk minggu ni
Pastu weekend
Boleh sambung raya lagi ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Saja je nak ikut orang excited
Aku raya tahun ni
Satu rumah pun takda visit
Kesian kat yang jemput
Tapi tu masa sangat2 mencemburui
Asyik kesuntukan masa je ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

Hari ni partner in crime masih cuti
Aku masih lonely
Takda kwn membawang
So boleh lah update blog jap

Masih turun awal pagi
2 hari berturut2 
Hantar Timi sekolah
Hari ni hantar ava lak
Sesi petang dtg pagi semua
Sebab sambutan hari guru
Seawal 6.15am dah turun dari rumah
Meskipun hakikatnya
By 6.15 tu harus ada kat sekolah
Tapi tu lah
Im not really an early morning person
Tambah dak ava tu biasa bgn lewat
Mmg kelam kabut lah

Nsb sampai kat sekolah
Memang masih ramai yg baru dtg
Yang belum dtg pun ramai
So takda masalah lewat 15mins

Past hantar dak ava
Parking kat tempat biasa
Ada cafe
Menjamu selera seorang diri
Kebetulan hujan yg renyai2
Keluar je aku dari kereta
Terus dia lebat

Enjoying mee kolok sorang2
Msg kwn, cik ani
Dia dah siap breakfast

Breakfast dengan mee kolok
Sedap as it was my favourite
Pekena dengan kopi C
Kopi C kurang menyengat




Since masa masih panjang
Tuk masuk office
Aku duduk kat kedai biasa kita minum
Pekena kopi O
Hah nii baru yummeh!! 



Tengahari
Here i am
Masih rasa kenyang
Tapi hati nak makan juga
So makan mee in cup again
Kawan kata selalu juga mkn
Aku kata
Eh tak lah, baru cup ke 2
Sangat lama since last
Makan mee instant



Pekena biskuit juga
Biasa lah kan
Perut dinasour cam aku
If tak isi padat
Nanti pas angkat2 file
Tetiba bergegar tangan
Lapar! 


7 comments:

  1. awalnya kul 6.15 dh kene ada di sekolah? mmg tiap2 hari mcmtu ke utk harini je?
    kalau kt sini gelap gelita lg tuh 6.15 hhehehe...

    sedapnya lahai mee kolok tuh, kt sini ssh sgt nk dpt jumpa mee kolok utk sarapan... mesti layan kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari tu saja Dana, sebab ada senator dtg ke sekolah sempena hari guru. If hari biasa kul 6.40am start kelas.

      Aah mee kolok tu mee dia yg sedap, sesuai tuk serapan sebab simple je ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

      Delete
  2. lepas mee kemudian mee lagi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. gerai seblh tpt selalu tapau dh hangus. Blm start rebuild๐Ÿ˜ paling senang mkn mee dlm cup

      Delete
  3. Salam lebaran dan selamat hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 salam lembaran n slmt hari raya juga

      Delete
  4. mee kolok!!!
    merasa la dulu kala time berkursus di sarawak, shirven.
    kat sini, melaka, tak byk kedai jual menu sarawak la.
    teringin sesekali ubah selera tekak.

    ReplyDelete

tq, peace :)