Wednesday, December 4, 2019

Bag doremon


assalamualaikum

sapa rasa
bag yang disandang ke sana ke mari tu
tak pernah cukup besar?

aku selalu rasa camtu
guna bag besar bersemak
guna bag kecik lagi lah bersemak

lately aku guna bag size kecik
sebab taknak bawa berat
konon lah yea
bag yang kecik tu pun penuh disumbat
segala macam barang
dah macam bag doremon pulak

ni bag kecik je ek
mungkin tak sampai sebesar A4
dibawa masa shopping
kan sekarang mostly kedai
mengamalkan no plastic bag day
so apa2 kau beli main sumbah je
if ada yang ada jual plastik 20sen oklah sikit
ada yang takda plastik langsung
kau nak beli pun takda

ni last week
saja pergi kedai
beli stok gula2
pas beli semua masuk bag



nah ni roughly barang dalam tu
sebenar memang selalu camtu
ni nasib baik 
segala macam resit dah dibuang
if tak, lagi stress tengok




bag duit guna pouch kecik tu je
tho duit kena gulung2 
bila masuk dalam tu
tapi segala kad muat dengan eloknya
so since duit mmg jrg bergulung sangat
[sebab asyik kurang duit lah tu 😝]
senang sangat lah guna
guna proper wallet, besar kedabak pula
isi wallet terus penuh handbag




yang sentiasa ada kat situ
lipstik
kunci rumah
minyak angin 
yang dua tu alternate bawa
kdg2 yang botol hijau
[tuk sakit kepala, heartburn]
perisa peppermint jenama young & living
kdg2 yang tulis homemade
yang tu minyak angin madu kelulut
madu dari lebah yang hitam tu
[tu tuk pelbagai use]

ada bread tuk breakfast
snicker tuk standby masa lapar
[selalu kena kebas dak ava]
kacang & ikan bilis

actually banyak lagi 
yang selalu disumbat kat dalam tu
tapi kerna sekarang kat office
ada proper cupboard
banyak barang perempuan simpan situ
perfume bagai semua tinggal
yang ada dalam bag selalu miniture je
tu pun tuk standby je
kan sekarang minyak angin 
lebih harum dari perfume 😜😜



zzzyy




19 comments:

  1. Bukan kitak ajak. Kamek pun kedak ya. Makin besar beg dipakey, makin banyak jak nak isik... Yalah kadang² lalu makey hadbag kecik ajak. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah fiza, lelah bebungkar bag, segala mcm dlm yea.kenek makey bag kecik je, ya pun padat juak, endang berantu handbag kita mpuan tok😝😝

      Delete
  2. aduhai punya lah penuh, aku handbeg jenis sederhana besar, jenis suka sumbat macam- macam ko lah, selalu laki aku kata hbeg aku macam bawak batu hahahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. mungkin sebab tu ada yg guna handbag kecik je, elakkan bawa batu batan ni semua kot 🀣🀣🀣

      Delete
  3. haha..tudiaaaaaa..
    beg ammi besar gak tp tak penuh. sekali sekala je penuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ni dah kurang besar, tapi tu lah tetap juga penuh. ada2 je yang disumbat 🀣🀣

      Delete
  4. hi hi hi hi...
    baca entri ni, mcm diri sendiri plak.
    sama jer.
    handbag ku adalah umpama poket doraemon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa.. mmg kaum hawa selalu bawa bag doraemon 🀣🀣

      Delete
  5. kak suka guna beg 3 compartment. haha. macam2 benda boleh letak. kira kategori beg doraemon jugak lah. haha

    ReplyDelete
  6. kalah poket doremon kalo camni.. sume ade.. haha

    dlu pkai beg besar jgk.. skrg dh tukar pkai beg kecik..
    ringan skit beban di bahu.. kikikki

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenar dah kecik dah ni, dulu bawa yg lagi besar, then punya lah berat angkut sana sini, mana taknya semua disumbat disitu. then guna lebih kecik ni, sama je pun 🀣🀣

      Delete
  7. kamek nang simpan siap2 beg untuk shopping dalam handbag...senang mun nak beli barang tiba2 hari sabtu...tapi biasanya sigek jak la dimbak kamek, so sumbat juakkkk semua dalam ya..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya ada mbak bag kecik kedai denso tuk suping tapi tah siney, last2 sumbat bag doreamon tok juak semua, dah tabiat endang susah mau ngelarikannya 🀣🀣🀣

      Delete
  8. org pompuan ni suke ltk mcm2 dlm beg dh mcm poket doraemon kan..x mcm lelaki simple je diorg..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, org mpuan ni semua benda dia nak wat tuk standby kunun, tu lah mcm2 ada dalam bag doreamon 🀣🀣

      Delete
  9. sama laa ngn hbeg sisyat ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa... jarang bag perempuan yang kosong, bawa yg penting je kan , mesti byk yg nak disumbat 😝

      Delete
  10. Lagi besar beg lagi banyak barang yang ada dalam tu. Memang bag doraemon betul

    ReplyDelete
  11. Macam sama je.. Kalau boleh segala mak nenek nak bubuh dalam handbag tu.. hehehe...

    ReplyDelete

tq, peace :)