Monday, May 4, 2020

Menu 10th Ramadhan


assalamualaikum

hari ni lambat update tentang menu berbuka
kecoh sikit
kan monday 
 biasa lah malas nak turun keja
dah tu kat opis pun sibuk

masa lunch lak
rehat sambil tengok pixajoy photobook
yang baru dapat tadi
nanti aku update tentang tu

oh yea bagi yang tertanya2
eh ada ke tanya?
bagi chance aku perasaan sekejap weh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
apa menu tuk sahur kan
sebenar aku biasa bersahur 
dengan 3 biji kurma dan air kosong
tu je
alhamdulilah
setakat ni masih bertahan

tapi tu dalam 11-12mlm 
aku makan supper lah
pastu baru tidur
korang rasa camna tak jadi badak?
dah kenyang terus tidur 
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜

ok back to tajuk entry

semalam masak malas je
semua main simpan dalam periuk claypot

masak ayam herba
bahan herba beli kat kedai cincey





bila rempah tu dah mendidih
masukkan ayam yg dah dimarinate
dgn serbuk pati sedap

add on kentang
kulat
dry red date
bila dah mendidih
slow api, tutup tudung periuk
biar rempah meresap ke dalam isi daging




suka perisa rempah cina tu
my all time faberet




sambal belacan
dan cabbage bulat



sambal ikan bilis
pembuka selera




yang ni menu dak ava
ciken finger salut bread crumb
corndog 
sausage
nugget tempura



alhamdulilah

zzzyy





8 comments:

  1. menu nampak je simple tapi sedap giler ni lagi ada sambal belacan hmm memang bertambah2 la pinggan!! x.x sedapppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sambal tu cam routine mesti ada, pembuka selera

      Delete
  2. Yg aym remph cina tu, sedapny nmpk..berkhasiat yg pasti

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tu sis, tuk panaskan dalam, selepas tu ada lah angin keluar ๐Ÿ˜

      Delete
  3. Sambal tu yang membangkitkan selera makan.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. aah sis, sup dia sedap, ayam pun lembut dgn campuran nya yang mmg faberet, even rempah pun sedap even ada yg agak pahit

      Delete

tq, peace :)