assalamualaikum
ni menu berbuka semalam
semalam kat office agak busy
balik rumah pun dah longlai
sempat masak sejenis menu je
butter prawn
yang tak berapa nak jadi
panas butter
pas cair masuk garlic dan daun kari
pastu masuk udang
masuk susu segar
tambah perasa
bila dah agak kering, angkat
seriously
ni first time aku buat telur goreng ni
50% je menjadi
aku rasa sebab minyak + butter tak cukup
dan aku guna telur putih sekali
so gini jadinya
tapi ok juga sebab rasa mmg ada
cara aku semalam
panaskan butter
tambah minyak masak
(lagi banyak lagi cantik kejadian)
bila minyak dah panas
tuang telur perlahan-lahan
tangan sebelah kacau dengan senduk
agar telur tak bercampur
kacau dia dgn buat putaran round the kuali k
campur daun kari
dan tu hasil kejadiannya
simpan atas butter prawn
boleh lah
nanti if beli udang lagi
boleh practice lagi
ulaman is a must!
sambal belacan
kacang bendi
kangkung
mempelam
pucuk labu kuning
peria tumis telur
all time faberet
tuk cuci mulut
garlic cheese bread
beli kat bakery sebelah office je
their new product
sedap pula ek
malam sikit makan lak coffee roll cake
ni pun all time faberet
tak pernah bosan aku makan ni
makan bersama air soya
alhamdulilah
zzzyy
Assalamualaikum. Butter prawn tu heloookkk je tengok kejadiannya lepas ditabur telur tu... hari tu SS ade jugak buat butter prawn. puas fikir nape tak de sarang2 tu ek... rupanya tak buat telur sarang tu.terlupa pulak.lepas tengok entri ni baru laa perasan. aduyaaiii...
ReplyDeleteAlhamdulillah, sedap2 semuanya
ReplyDeleteselamat berbuka puasa
Garlic cheese bread tu macam sedap. Tak pernah cuba lagi.
ReplyDeletewhoaaa!!!nampak tang ulam tu kecur air liur weh... btw, nampak macam ok jer butter prawn tu, tak try cuba letak kat Masak Apa Tak Jadi HAri Ini Official? hahaha
ReplyDeleteamboi semua sedap2 tu.... hehe
ReplyDeleteSemua sedap and favourite 😊👍
ReplyDelete