Friday, July 10, 2020

Ava's Assessment Week


assalamualaikum

minggu ni takda cerita sangat
tuk dijadikan entry
aku sibuk jadi cikgu 
dak ava ada assessment exam
walaupun hanya 4 major subject
tapi dgn murid seperti dak ava tu
memang boleh tinggi darah dibuatnya



satu hari satu subject
ambik last friday
kan weekend pula sibuk
mestipun paper2 tu usung sana sini
tetap juga dalam bag
tak dibuat buat pun



so start monday suruh dia buat
hah.. aku kerja memang takda lah dia buat
tunggu aku balik lak
monday buat paper english
no problem sebab favourite subject dia
ezy pezy mami dia kata
yalah2



selasa buat math paper 1
30 soalan saja pun
tu pun nak nya 3 jam!!
banyak delay, banyak iklan
nak ini lah
nak itu lah
isskk


rabu buat math paper 2
lagilah kalut
semua calculation
dalam buat tu sempat dia tidur
masa tu baru jam 7pm lebih
pastu dia bangun lagi
terus makan
aku suruh buat lagi
sampai ke nak jam 1am
masih tak siap
tinggal aku ke tandas sekejap
keluar je tengok dia dah bergulung tidur




hah semalam paling kritikal
nasib baik dia rajin
bila aku balik dari kerja
sebahagian BM dan science dah dibuat
cuma paper 2 memang dia tunggu aku lah
dah lah aku ni
otak dah berkarat weh
tambah lagi tahap pelajaran sekarang ni
jauh berbeza dari dulu
dan amat2 berterima kasih
sebab adanya mr google
ehh... ada part tu nak google pun
taktau nak google camna
hahahhaaaaa



alhamdulilah semua dapat disiap kan semalam
sebab hari ni kena hantar ke cikgu
pastu ambik lak assessment
tuk subject sampingan
sejarah
pendidikan islam
reka bentuk teknologi
pendidikan jasmani dan kesihatan
eh bahasa cina takda lak


yang ni pula tuk assestment subject music
disuruh mainkan sebuah lagu
dalam bentuk video
pastu submit ke cikgu





kalut juga weh
2 minggu training [kekunun]
hakikatnya 
2 3 kali je pun
nasib dah bebudak ni cepat tangkap kan
so boleh lah dia main
walaupun sumbang
heheheeee





nak dua minggu lagi
sesi persekolahan pun bermula
seharusnya 22hb
tapi tarikh tu kan Sarawak Day
so sekolah akan bermula 23hb

aku masih tak decide
nak suruh dak ava sekolah ke tak
contoh surat absent dah cikgu edarkan
tengoklah camna keadaan convid 19 ni

dalam hati memang ada ragu2 
risau juga nak take the risk
eemm
mungkin tunggu lah after abis RMCO ni
dan tengok keadaan bebudak start sekolah tu nanti
anak aku ni bab SOP tu
aku memang risau
sebab dia dan bestfriend dia memang so cute
jumpa hari2 pun excited hug each other
tambah lagi ni dah lama tak jumpa
kau rasa nak ke diorang main pandang2 je??
hahahaaaa


zzzyy







3 comments:

  1. Banyaknye tugasan sekolah.
    Dua minggu lagi dah sekolah betul2

    ReplyDelete
  2. tu lah wak. tatau nak suruh budak tu sekolah ke tak ni

    ReplyDelete
  3. "Bismillah, ar-Rahman, ar-Raheem".

    Firma: CREDIT FINANCIAL GROUP
    E-mel: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    Firma: CREDIT FINANCIAL GROUP Dari meja dan pejabat ini CREDIT FINANCIAL GROUP tahun ini menjanjikan menjadi tahun lebih banyak wang dalam akaun bank anda, ini kerana kami menguruskan CREDIT FINANCIAL GROUP memberikan pinjaman kepada semua orang yang mempunyai keperluan kewangan yang besar tahun ini untuk memulakan satu atau dua perniagaan bahkan untuk mengubahsuai kediaman mereka juga untuk menghidupkan semula perniagaan mereka dan jangan takut dengan pemasangan bulanan anda kerana kami mempunyai pakej khas untuk mempersiapkan anda atau bahkan memberi kuliah tentang bagaimana melaburkan wang anda dengan sumber yang sangat tinggi. perniagaan jadi jangan hanya duduk di sana dan kemudian biarkan orang lain maju secara kewangan katakan tidak kepada kemiskinan tahun ini katakan tidak untuk hutang tahun ini tahun ini adalah tahun yang luar biasa yang boleh membawa kemasyhuran Tuhan tidak mengharapkan kita menjadi miskin daripada kita menjadi bijak dalam menjana wang dan kemudian melaburkan wang dalam perniagaan yang sangat menguntungkan jadi melalui ini kami berada di sini untuk memberi pinjaman kepada anda kerana CREDIT FINANCIAL GROUP dipenuhi dengan dana yang anda cari anda boleh menghubungi kami melalui maklumat hubungan di bawah

    E-mel: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    ReplyDelete

tq, peace :)