Thursday, August 6, 2020

Cermin Mata Baru



assalamualaikum

time tuk tukar spec baru
last aku beli dec 2018
ni july 2020 baru beli baru

kalau fikirkan harga dia yang mahal
rasa nak nya 5 tahun sekali baru tukar
tapi tu lah spec lama ni
after 3 bulan segalanya berubah
especially tuk rabun dekat
terus tak terang
menyesal pergi ke optical yang kurang famous
terpengaruh dengan review
yang kata harga kat situ murah
tapi beli spec jenis cam aku
tetap juga mahal!!
tak sah tak over 1K

for info ni ada 4 jenis lenses

credit to here



aku guna jenis progressive lense
lense dari pentax
aku ambik jenis yang tengah2
taktau sangat pasal lense ni
tapi saleman dia memang bagus lah
dia tanya camna aku selalu guna pec
itu ini semua
then he get me the perfect choice
[thus far, masih sgt comfy]




tak boleh lari dari frame warna hitam
tak berani nak fancy2
kang tak sesuai nanti
nak tukar
frame pun bkn nya kaleng2 juga reganya
so baik back to traditional





masa aku buat spec ni
dak ava memang tinggal di rumah
masih rmco kan
taknak lah bawa dia
walau dia selalu bersyair kat telinga
kata boring
lama tak jejalan
yeah since pkp pertama
memang dia takda keluar langsung
ada pun dlm kereta je
or sekadar pergi rumah adik

so tahap kesian aku kat dia
dah max
aku ajaklah dia pergi optical shop
dia baru last year buat
tak sampai setahun pun
sekali silau banyak naik weh
4 kali ganda naik
twiong twiong twiong




mula takda frame yang dia suka
biasa lah budak2 skrg
nak frame yg bulat ala2 korea 
jenis tu mmg ada 
tapi takda warna yg sesuai
lagipun  yang ada tu
tak sesuai tuk muka dia yang kecil

bila dah bayar tuk lense semua
[sib baik ada student discount]
lense yang boleh pantul balik cahaya
lense jenis pentax juga
dalam RM200 after discount

bila nak keluar kedai
sementara menunggu sejam tuk siap
dia tengok frame cantik 
sesuai kat dia kat display luar
dah lah color faberet dia
rose pink
terus beli guna duit sendiri
hahaa sebab aku kata budget dia dah abis
duit dia on hand
selalu lebih banyak dari duit dalam wallet aku
mucung2 mulut keluar kan duit RM150

nah ni pink rose dia
comel sangat bila dia pakai
aku pun suka tengok








masa hari raya tu
jumpa SIL
eh spec dorang berdua exactly the same
jenis dan color
terus excited bergambar sama tayang spec
both pretty!!!





zzzyy









10 comments:

  1. Mahalnye, 1k? Laser je senang. Saya dah laser tahun 2005, dah 15 tahun, so far so good tanpa cermin mata.

    ReplyDelete
  2. ammi pun biasanya kalau pakai spec prefer yg black frame. tak berani rasa nak pakai fancy color

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. sama lah saya pun camtu. hitam on dgn apa je warna

      Delete
  3. Sha suka warna merah frame dia.. hehehe.. Tapi susah nak jumpa yang berkenanlah..

    ReplyDelete
  4. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! | Kesempatan Menang Lebih Besar,|| WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete

tq, peace :)