Sunday, August 2, 2020

Raya Aidiladha Saya



assalamualaikum my everthing
selamat hari raya aidiladha

camna raya korang?
harapan semua jaga diri yea
raya aidiladha pun kita masih RMCO ni
banyak SOP2 yang perlu dipatuhi
dan yang penting
saya doakan semua sihat belaka yea

raya saya cam raya aidiladha  tahun2 lepas
simple 
dan makan bersama kaum kerabat family je


menu pun simple je

meehoon goreng putih
meehoon+telur+sausage





pulut santan
yang ni super sedap





ayam masak merah
sebab campur peanut butter
rasa dia cam ayam kuah kacang lak
😅😄😄




rendang minang!!
1st time buat
sedap sangat makan bersama pulut santan
tapi tuk preparation
fuhh!! setengah hari!!




ni je menu raya saya
most time abis masak rendang
tapi alhamdulilah
semua sedap
[eh aku msk bakul angkat sendiri lak]
bagi lah chance hakak ek
🤣🤣😂




sehari sebelum raya
sempat buat dua kek je
kek bahuballi [black pink]
kek holiday inn [black cokelet]





plan nya nak buat kek lumut dan fruit kek
serta biskut makmor dan tat nenas
tapi mana ada masa lagi
tapak kaki dah sakit sangat
seharian berdiri

next day beraya dengan family je
takda jemput orang lain
tu pun dah cukup meriah
layan anak buah 2 orang
dan kakak ava is super busy
ke sana ke sini
menangkap adik totom dia


zzzyy



11 comments:

  1. Banyaknya juadah..sedap dan menyelerakan nampaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah cikgu. selamat hari raya aidiladha yea

      Delete
  2. waahhhhh rajinnya... pulut santan tu nampak menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. layan tekak sis, sedap pulut santan tu, sebenar ada campur warna bunga telang tapi sebab sikit je, ungu nya pudar

      Delete
  3. meriah jugak tu banyak choices lauk2 dipagi raya..
    this year kami merendang raya kedua hehe sbb baru dapat daging..

    hari first makan spageti goreng jela.. benda senang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab masak sikit so saya masak yg complicated sikit cam rendang tu lagipun makan bersama sekluarga je sis, kan masih pkp ni sop pun sama cam raya aidilfitri.

      Delete
  4. Sedapnya pulut tu.. makanlak dengan rendang.. memenag best..

    ReplyDelete
  5. Nak minta kek tu 3 ketul, boleh?

    ReplyDelete

tq, peace :)