Wednesday, September 16, 2020

Best Friend Forever



minggu ni aku agak busy
sebab bff datang
seorg dari kl
seorg dari kuching
so busy layan dorang lah
bukan selalu dapat bersama kan
dalam setahun 2 3 kali je dapat berjumpa

yang ni, Marita, duk di kl
ngajar kat international school
kebetulan school cuti dua minggu
tu lah balik jenguk parent kat sini
bff since darjah 2
sama kelas sampai abis sekolah





dia ni lak Kay, kat kuching
bff dgn dia since darjah 1
tak pernah berpisah kelas since then
susah sama sentiasa bersama 
cuma pas sekolah
dia belajar kat kuching
dan family dia pun pindah ke sana
so dua tiga kali setahun
dia akan jenguk rumah kat sini
kerja kat industry perhotelan
since abis belajar dulu






semua childhood friend
yang datang for mini reunion jumaat lalu
kenal sejak memula mengenal ABC 123
yang baju biru muda hujung tu pula
twin brother yang baju merah
kenal since dia masih merah lagi
sekarang dah bekerja
satu2 family dia yang duk miri
dapat kerja kat sini










and the foods for the nite
aku yang jadi chief cook nya
masak simple je pun
sebab takda banyak masa
pagi pas hantar dak ava ke sekolah
aku buat morning walking
keluarkan peluh sekejap
pastu baru shopping
pas jemput dak ava dari sekolah
baru start masak
alhamdulilah 
cukup tuk semua
ada 3 orang yang tak dapat hadir
ada masalah last minit








sambal belacan
dan ulam-ulaman
sosej 
mix vege
ikan masak asam pedas
roasted chicken
kelupis dan sate beli je





ni lunch sebelum hantar kay ke airport
hujung bulan nanti dia mai lagi
ada some biz kena uruskan kan sini




insyaallah
semoga persahabatan terus berkekalan
till jannah



zzzyy


6 comments:

  1. bestnya borak2, lama tak borak2 dengan kawan macam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sis, penuh dgn gelak ketawa mengenang masa sekolah dulu, masa kecik2 dulu

      Delete
  2. childhood friend till skrg kawan baik. bestnyaaa.. bukan senang nak kekalkan persahabatan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis. alhamdulilah akan tetap berkekalan. jarak jauh bukan penghalang

      Delete
    2. betul, now semua hujung jari :)

      Delete

tq, peace :)