Wednesday, May 2, 2018

Busy Bees



Assalamualaikum
Selamat hari pekerja tuk semua
Tak kira keja opis ke
Keja site ke
Keja di rumah ke
Macam2 keja lah
Selamat bercuti tuk semua

Tersenyap dari blog beberapa hari
Takda pergi mana pun
Even keja pun tak, MC
Friday aku MC
Isnin lak memang cuti
Tapi memang pack lah waktu
Busy dari bekerja

Bangun pagi tadi aku rasa
Badan macam kena pijak buldozer
Apa taknya, semalam jadi driver sana sini
Tambah cuaca yang
If hujan, fuh maha lebat nya
Pastu panas lak, sgt2 terit membakar
Badan pun rasa nak demam kembali
Kali ni cepat2 makan vitamin, pharmaton

Sebenarnya keluarga dikejutkan
Dengan aunty yang tiba2 high blood
Terus lemah sebelah badan, stroke
Nasib abg dia sempat jemput dari kpg nya
Yg jarak dalam setengah jam dari town

Datang kat ward emergency cek darah
Perrrrhhh tinggi melambung 200+
Setengah hari urusan cek up semua baru masuk wad

Aunty ni kakak mak yg no.2
Yg tua umur 75, masih cergas
Umur mak 60
So dia mmg dlm 60+
Lupa aku tanya
Mereka bertiga je perempuan dlm 10 adik beradik
So of cos mak yang sibuk uruskan dia

Syukur alhamdulilah hanya 2 malam warded
Malam pertama anak buah jaga
Malam kedua mak
Risau juga dengan kesihatan mak
Sebab dia pun baru sembuh dari demam
Berkali2 pesan suruh makan vitamin C

Ni aunty dh kat rumah aku
Badan sebelah minor stroke
Berat rasa nak diangkat
Jaga makan minum mandi dia

Suami pertama dah meninggal
Suami kedua pun dah meninggal
Kat rumah panjang nun
Dia sendiri je, ada kantin
Anak sendiri takda
Angkat anak lelaki, anak buah laki dia
Dah kawin semua dan tinggal jauh, di kuching
So kita anak2 buah n adik beradik dia lah yg jaga

Doakan semoga dia sembuh seperti biasa
Pasni nak bawa dia berurut
Dan fisio terapi

K lah 
Dah 12.17am
Tidur! Tidur!
Good nite









zzzyy

5 comments:

  1. Replies
    1. Amen. Insyaallah. Now getting better

      Delete
  2. Semoga aunty awak cepat sembuh. Ameen.

    ReplyDelete
  3. mak aiiii tingginya sampai 200! Semoga aunty cepat sihat

    ReplyDelete

tq, peace :)