Saturday, May 5, 2018

Lawatan sambil makan ke Seoul Garden 不不不



Assalamualaikum
Dan salam jumaat semua

Yeah! Hujung minggu menjelma tiba
Masa untuk bersukaria
Aiseyyy poyo je bunyi
Mana le aku nak bersuka ria weh
Perjuangan minggu ni belum selesai
Esok awal dari biasa
(Biasa kan ava sekolah petang, start 12.10)
Esok dia ada bengkel jawi dari 7am to 12 noon
Fuh bangun lebih awal dari biasa

So tuk release sikit tension serta lelah
Tadi aku layan Seoul Garden


























Tu dia minum sup ginseng dan panggang2
SG kat Miri ni tak banyak choice pun
Daging hanya satu, daging bulgogi
Lamb pun black pepper je ada
Faveret flovour, coffee lamb takda
Ayam agak banyak choice
Rasanya more than 5 flavour
Aku ambik blackpepper dan perisa coffee je
Pastu ambik udang, good, fresh
Ambik oyster dan ambal



























Sushi pun ada 3 perisa je
Aku ambik 2 each
Which bila makan
Takda beza pun
Tak terasa different perisa nya
Or sebab aku gelojoh sebab lapar
Main kunyah telan kunyah telan je
Takda maknanya nak menghayati perisa nya




























Satu2 nya sayur yang aku ambik
Selain kulat 2 jenis
Tu pun sebab aku suka
Gulung daging dalam sayur tu
Terus ngap!  Sedap






























Ambik 4 jenis sos je
Green sos, korea bbq sos, seafood sos dan cili padi
Oklah, faveret are seafood sos
Tapi satu kurang kick
Tak pedas!
Eh org korea tahan pedas ke?





























Oyster dan ambal
Kenal ambal?
Tu yang kat dalam batang cam buluh tu
Ambal ni kat Sarawak
Famous dimasak kari
Tapi bila yang besar tu
Kau tengok bebetul
Scary! Macam rupa cicak pun ada
























Ni lebihan panggang
Rasa  cam tak nak buka mulut lagi
Susah tuk abiskan
Kan konsep kedai ni
Kau kena bayar extra tuk makanan yang tak abis
Mau tak mau terpaksa telan
Tapi ada juga yang asku sorokKan
Dalam timbuhan sampah kulit udang
Takkan ada masanya diorang nak belek semua





























Akhir sekali
Pekena ice cream 6 perisa
Makan tuk testing je pun
Dah no entry kat dalam  perut

Pas makan, jejalan kat DIY dan Guardian
Confirm ada hasil tangkapan
Tak sah if takda

K lah
Nak tidur
Esok kena bangun 2 jam dari biasa
Goodnite






8 comments:

  1. follow here. uish nampak sedap! takoernah pi lagi seoulgarden, rancang nya hujung tahum ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq for follow. Sedap juga sesekali mkn sini. Boleh try

      Delete
  2. Seoul Garden ni memang my favourite tapi sekarang dah agak mahal lah ;'(

    ReplyDelete
  3. perghhhh
    sedap tuuuuu
    lama tak makan Seoul Garden nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap tp lately choice dh tak byk sgt

      Delete
  4. Wahhh sos dia tu menarik... Nampak cm sedap..

    ReplyDelete

tq, peace :)