Monday, June 11, 2018

Dryed 🌹 Roses




Assalamualaikum
Wah tak lama lagi dah nak raya
Dah ready ke kwn2 semua?

Arini nak hiasi blog
Dengan bunga rose kering

Rose ni kawan ambik dari church
Orang donate banyak bunga
So nak buang pun sayang
So dia bawa balik
Kita bahagi2 nak buat bunga kering

Kawan2 lain aku taktau camna rupanya lah
Tapi aku punya ni
Cantik je dia mengering



5hb June


6th june

7th june

8th june

11th june






Aku stat keringkan selasa lepas (5hb)
Usia dia masa tu
Mungkin dah seminggu
Sebab dah start layu

Aku ikat bebagus dengan tali
Then terbalikkan dia
Mungin disebabkan factor
Dalam ekon
Tu lah warna masih cantik
Meskipun dah kering

Dulu ada ketika tu
Tiap isnin aku akan beli sekuntum rose
Hadiah tuk diri sendiri
Bila ia dah layu
Aku terbalikkannya
Dalam  suhu bilik lebih cepat kering
Tapi warna kurang cantik
Kadang2 terus jadi mawar hitam 😁😁
Ada kala cantik juga
Kering dalam warna masih merah

Pastu berpindah rumah
Taktau mana collection tu dah
Terbuang kot
Sebab kan tu fragile
Mudah berguguran
So remover2 semua tak kuasa nak kemas

Esok last day aku bekerja
Pastu start cuti raya
Khamis depan baru masuk office balik
Nak bawa bunga tu
Taruh dalam pasu 😘😘😘😘

Goodnite







zzzyy

10 comments:

  1. Replies
    1. Cantik kan Ril, dikering dlm ekon, masih cantik warna nya

      Delete
  2. Cantik warna bunga dia.

    Selamat hari raya shirven. Maaf zahir batin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan, slmt hari raya juga sis, maaf zahir batin 😁

      Delete
  3. Replies
    1. Yeahh... seronok nii 😚😚😚

      Delete
  4. Bertuahnya dpt rose for free. Bila akak baca ni akak pun dpt idea - keringkan bunga kat ofis sbb udara kat ofis mmg kering - air cond sentiasa on. Selamat bercuti ya! :D Selamat Hari Raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbnr tiap mingu slalu ada bunga kwn bawa balik office, cuma kali ni rose sebab selepas org kahwin, yea kering kat office dpt kekalkan warna sebab sejuk. Slmt hqri raya juga sis 😁😁

      Delete
  5. cantiknya warna bunga dia. Best la dapat bunga free.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sis, kwn bawa aritu mmg banyak, kita share reramai. 😁😁

      Delete

tq, peace :)