Tuesday, June 12, 2018

Kuehtiaw goreng putih





Lately selera mengebu2
Tapi lebih kepada
Teringin makan homecook
Sendiri masak

Honestly aku memang jarang masak
Sebab bila balik keja
Alhamdulilah mak dah ready semua

If hari bersekolah lagi lah malas
Biasa akan layan Ava makan dulu
Baru balik ke rumah
Budak tu makan agak memilih
Dia akan makan nasi ayam peyek, atau
Nasi dengan ayam goreng lelapan
Ataupun mcD
Yang lelain  jarang tengok dia makan

Biasa lah balik sekolah 
Memang macam pirahna kelaparan
Takkan sempatnya nak balik rumah
So layankan saja lah
Kdg2 aku join makan
Kdg2 tengok je
Or mkn lebihan dia

Eh bebalik kepada bab memasak
Tho jarang memasak
Tapi alhamdulilah
Aku masih punya skill
Biasa if open house time raya
Memang aku fully chef cooknya
And family faberet is kurma daging 😁😁

Ok2 dah melalut 
Dh cam masuk bakul angkat sendiri pula
Sorry2 hakak terlupa daratan kejap 🤗

Ok weekend terasa nak makan kuetiaw goreng
Tapi bukan yg kat kedai tu
Sendiri masak
Sebabnya
Aku nak telur banyak
Aku nak ayam banyak
Aku taknak kicap
Aku taknah taugeh, sayur

So terhasil lah kuetiaw goreng putih
Bila belek2 picho nii
Sekilas pandang
Macam cabbage tumis telur pulak 🤣🤣
Gambar dua alam!
Tapi rasanya
Trust me
Memang rasa kuetiaw lah
Takda rasa cabbage langsung 😋😋

































Nahhhh tu dia
Aku selalu masak main tikam je
Asal combinationnya sesuai tuk tekak
Which so far so good
Still in average taste
Boleh dimakan, berperisa












zzzyy

4 comments:

  1. mudah je nak masak ni. Nanti nak buat lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang sis, yg penting telur n ayam byk, cfrm sedap 😉😉😉

      Delete
  2. Akak tak pernah masak kueyteow putih..
    Nak cuba lah..

    Terima kasih follow akak..
    Akak follow back 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try sis, sedap tu , yea sama2 kita saling support sesama sendiri, tq sb follow balik 😁😁😁

      Delete

tq, peace :)