Monday, October 28, 2019

Lain dibeli lain datang



πŸ€£πŸ€£πŸ˜‚πŸ˜‚l

sering tengok viral kat socmed kan
orang2 kena tipu masa beli online
list kat bawah ni buat aku senyum manjang


1st time tengok ni
aku gelak besar
apa lah punya mask
tapi kesian jugakan pembeli kena aniaya
siapalah yang ada  muka sekecil tu kan
memang saja penjual menipu







taktau ni betul terjadi 
or saja orang nak viralkan
USD750 tuk kasut senonet camtu
sakit hati tau
bisa jantungan bila terima package







ni pun sama mengeramkan
rega mahal beli barang mini aja pun
semua versi mini









ni nak buat anting2 pun tak lepas
apatah lagi tuk cincin
akai2






ni pulak jenis hanya cantik di gambar
and boleh di kategori kan
sebagai memang penjual
menipu semata2







ceceriter sikit
camna nak guna pool sebesar 3 tapak kaki πŸ˜’πŸ˜’










yang ni aku tengok ramai yang kena
samada di Shopee or Lazada
gambar terpampang carpet besar
siap penuh ruang tamu
dan siap measurement sekali
sekali sampai kecik dari sapu tangan
kenapa lah niaga camtu kan








yang ni lucu!! 🀣🀣🀣
taktau sahih ke tak
tapi seriously lucu
baju singlet bertukar menjadi dress ketat
saja penjual nak mainkan abe2 gym ek 







yang ni bagi aku
bukan salah penjual
cuma quality baju tu mmg fail lah
tapi main failure
sebab pengguna tu
expecting badan diorang 
seperti model baju tersebut
yang last tu rasanya
dia salah cara guna baju tu








tapi tu lah
selalu nya penjual ni memang berniat 
[bukan semua]
nak menipu pembeli
espcially part kain baju ni
kenapa perlu show gambar dari material yang berlainan
show lah dari kain yang sebenar
if betul2 tak cantik tapi seiras gambar
orang beli walau tak menepati rasa pun
akan berpuas hati
sebab diorang sendiri yang beli
bukan penjual menipu kan

barang kosmetik pun sama
if kat shopee, lazada
mostly jual fake product
tu aku prefer beli live
sebab pernah kena
if beli online barang2 deco je
tu pun bukan yang mahal2
beli mur2 saja

zzzyy


pic: credit to Mr. google








4 comments:

  1. hahaha.. macam-macam ragam penjual..

    ReplyDelete
  2. hahahah...memula tgk rasa mcm kesian. tp saya terpaksa gelak jugak hahah

    ReplyDelete
  3. ahahaha yang selimut tu lawak gak.. da jadi macam mop. adoiiiyai sellers pun.. jangan dok jahat naaau nipu..

    ReplyDelete

tq, peace :)