assalamualaikum
kekadang rasa tekak ni
nak makan itu
nak makan ini
so tu lah kekadang yang kata aku rajin
sebenar kerajinan tu
biasa2 saja
tapi sebab tekak sering teringin
tu yang nak buat juga
*cara ni elok tuk sekali makan saja
[aku pun baru perasaan]
aku buat banyak lah aritu
pas semalaman
semua bahan tu lembut slowly hancur
bahan2
zucchini
lobak putih
carrot
cili flake
fish sauce
garam gula secukup rasa
caranya
campur je semua bahan tu
rasa2 ikut selera memasing
nak pedas tambah cili flake
nak manis tambah gula byk lagi
masa mula dia memang crunchy gila lah
semangkuk aku makan
sekejap je abis
bila tengok esoknya
frust
sebab lembut dan tak crunchy lagi
so sebab tu lah aku rasa
ni tuk makan instant je
tak boleh nak jeruk
sebab takda bubur beras
previously aku buat cara kimchi
guna tepung beras
ok je timun tu
masih crunchy
if buat shortcut camni
memang tak sesuai lah
but buat camni
seriously memang sedap lah
mengena sangat dengan selera aku
first time kamek tauk timun jeruk kedak tok..
ReplyDeleteboleh try, nyaman!
DeleteNampak sedap bila baca dia crunchy... macam terdengar2 pulak sayur crunch crunch kat telinga ni....
ReplyDeleteala2 mcm kimchi
ReplyDeleteWahh sedap mau terliur dibuatnya :)
ReplyDeleteWoohoo sedap ni
ReplyDeleteMenarik.. Kalau crunchy mesti krup krap krup krap bunyi dia..
ReplyDelete