Friday, May 1, 2020

Menu 5th Ramadhan


Ramadhan ke 6

tengahari sempat ke market ikan
beli stok ikan
awal pagi lak pergi cold storage
beli stok ayam, daging

menu berbuka dimulai dengan

mangga dihiris
pastu dilayukan dengan gula
by the time berbuka
dia dah elok cruncy





menu dimasak mak
daging + perut masak sup
dilembutkan dalam pressure cooker





ni antara hasil tangkapan kat market ikan
ikan pari ayam
bakar guna magic pan 





pastu makan dengan sambal ikan bilis
mak baru buat juga




dessert pula
makan buah apple dan pear
manis dedua
for info kalau korang nak beli apple
pilih apply yang ada tulis SA 
confirm manis
ladies in my family admired me
camna aku sering pilih apple 
yang sedap manis





alhamdulilah



zzzyy

10 comments:

  1. Sedap-sedap semuanya... terpikat dengan daging dan sup masak perut tu!

    ReplyDelete
  2. nasib baik singgah sini waktu malam, kecur liur tengok mangga tu.. ikan pari ayam tu isi macam ayam ke? pakai magicpan senang kan. selamat berpuasaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. mangga tu pembuka selera. ikan pari ayam ni kulitnya ada dot dot. if masak isi dia lembut walaupun dah tua. if pari lain tu
      isi nya kental. aah guna magic pan mmg senang 😁

      Delete
  3. Alhamdulillah
    Selamat berbuka puasa

    ReplyDelete
  4. Kecur air liur tengok mangga muda tu. terasa masamnya.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...petang tok masak apa gik? hihi

    ReplyDelete
  6. Mujurlah dah berbuka baru singgah sini.. kemain lagi siap buah mangga.. hehehe..

    ReplyDelete

tq, peace :)