Wednesday, June 3, 2020

The World Of Married Couple_Lonely Sailing By Kim Yuna



cerita yang viral
masa pkp 1 & 2
mula nya aku tak layan
tapi ramai yang meroyan kat FB
so teringin juga layan

aku tengok pun dah masuk epi 5 or 6
terus tiap hujung minggu menunggu 2 epi
sekarang dah abis
ending yang bagus buat aku lah
tapi ramai yang tak puas hati tengok
heheee...

so ni lagu yang paling aku suka tengok
banyak2 episode
episode babak lagu ni yang aku
nangis sakan
hahahaa!!
tak pasti epi berapa
tapi ketika time Dr Ji hampir putus asa
dia nak melemaskan diri
lagu ni dengan suasana tu
sangat2 menyentuh hati

jum layan!
ada versi melayu
tapi sekejap je








bagi yang belum tengok
cerita ni menceritakan
pergolakan rumah tangga akibat kecurangan
perceraian, anak menjadi mangsa
ketamakan untuk memiliki cinta
bila dah terlepas yg di depan mata
baru perasaan bertapa 
saling sakit menyakiti sesama sendiri
worth to watch
8/10 star


zzzyy











17 comments:

  1. Replies
    1. hahaaa.. saya dulu pun tak cadang nak terjebak tapi dah selalu sgt tgk org emotional ttg cerita ni kat status FB, teringin juga tau, terus terjebak 😁

      Delete
  2. walaupun adik aku 2 orang terjebak cite ni, tapi aku tak tengok pun.... lagi lah bila boleh agak cerita ni mesti buat sakit hati... aku suka layan drama korea yang banyk komedi heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best juga cerita ni, byk bermain dgn perasaan harian, reality. aku sebnr suka tgk cerita dongeng if kdrama or cerita zaman2 dulu 😁

      Delete
  3. Emosi giler Sis nengok cite ni wooo...tapi muzik video dia memang menghantui sampai sekarang kalau dengar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sis, lagu yg ni sgt sesuai, walau tak faham tapi tetap merentap jiwa... mdayu2

      Delete
  4. sy tgh donlot cite ni..
    ms viral aritu xsempat nk layan.. haha..

    arap sy xemo bila tgk drama ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa.. selamat menonton ezy. cfrm emo cuma taktau lah tahap berapa emo tu. saya if 1 ke 5, emo saya tahap 2 je. sebab tau heroin selalu menang 😜😁

      Delete
  5. penuh wall fb orang share masa awal2 haritu. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. ramai yg menyumpah seranah. tu lah sebab terjebak, nak test tahap emo sendiri and saya masih ok. takda nak emo sgt cuma byk kesedaran ttg kehidupan sakit pahit kehidupan dalam cerita ni.

      Delete
  6. Cerita korea,..cerita feveret kaum hawa ni.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum ShirVen... saya tak sempat lagi nak tengok. tapi berhajat jugak laa. free2 nanti lah saya tengok. hehehe teruja juga. tak kisah pun kalau lambat... biarlah orang lain meroyan dulu. heheh

    ReplyDelete
  8. Sama laa. Tengok pon dah episod ketujuh tak silap.Lepas tengok kawan-kawan update kat fb dan status whatsapp. Hahaha. Terjebak terus. Rasa nak menyumpah orang je tengok cerita ni

    ReplyDelete
  9. Betul ending ntah apa2..haha sy yakin bakal ada season 2

    ReplyDelete
  10. Tengok klip pendek je.. tu pun dah buat sakit hati.. memang tak boleh nak layan drama macam nie.. stress nanti.. hahaha..

    ReplyDelete
  11. tak tengok lagi cerita ni. macam xsempat nak tengok cerita dah.

    ReplyDelete
  12. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! | Kesempatan Menang Lebih Besar,|| WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete

tq, peace :)