Friday, April 30, 2021

Menu Hari Jadi


by this age
selera tu dah kurang
tuk makan makanan fancy2

sebab kurang suka makan sayur
as usual aku suka berulam
ni menu time birthday hari tu
buat homemade sambal lelapan

gabungan cili padi+tomato+bwg putih
belacan+air limau kasturi
perrgghh!!! pedas sedap




deep fry tauhu & tempe
sedap makan celup dgn sambal belacan




timun dan raddish
suka raddish sebab sering tengok Anju mkn
sedap je cruncy
tho tasteless tapi if mkn dgn sambal belacan
so yummy




dan sayap ayam masuk dlm air fryer je
marinate dengan sos2 KFC or McD
sebab if beli kat situ
mmg byk dorg beri bungkus2 kecik tu kan
so tu lah aku campur cili+tomato
tuk marinate ayam ni
super sedap




dessert, jagung
manis, berisi




alhamdulilah
itulah main menu birthday tahun ni
puas hati


zzzyy



17 comments:

  1. Lama tak makan ayam percik.. 😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa if dulu bulan puasa ni senang nak dapat ayam percik

      Delete
  2. perghh sambal tu dah mcm sambal belacan... pedas konpom sedap cicah plak dengan ulam2... mmg nikmat la kan makan nasi panas2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada campur belacan tu ako, tapi sebab campur tomato juga tu yg jadi sambal lelapan sebab biasa mmg camtu org buat

      Delete
  3. waaa boleh dapat idea juak tok pakei sos2 KFC and McD berlambak rah rumah nun...hahah

    ReplyDelete
  4. walaupun simple tapi sedap tu wei

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dana, sambal belacan ni tak pernah tak sedap

      Delete
  5. Tak pernah lagi cuba makan radish dengan sambal

    ReplyDelete
  6. makan mcm ni pun sedap....
    pergh, maiin celup2 dalam sambal tu yg sedap

    ReplyDelete
  7. marinated pakai sos cili dan tomato kf c je ye awak.. menarik idea nie..

    ReplyDelete

tq, peace :)