aku selalu potong ikut suka... panggil hiris je , baru tau ada istilah2 gini hhehehe
aku tak guna sangat bawang ni , selalu guna garlic saja
semua cara kita guna bergantung pada jenis masakan...dan baji tu guna kalau masak kurma je.. plg kerap gegelung tu lah sbb suka tabur kat sambal, ayam balado ke masa last2 tu...sedap betul
saya if buat heavy menu cam rendang, kurma tu baru guna bwg jenis ni, if masak hari2 suka guna garlic je
mcm2 jenis potongan bawang....biasa yg no 2, 3, 6
byk jenis kan, saya suka no. 9 tumbuk halus
tq, peace :)
aku selalu potong ikut suka... panggil hiris je , baru tau ada istilah2 gini hhehehe
ReplyDeleteaku tak guna sangat bawang ni , selalu guna garlic saja
Deletesemua cara kita guna bergantung pada jenis masakan...dan baji tu guna kalau masak kurma je.. plg kerap gegelung tu lah sbb suka tabur kat sambal, ayam balado ke masa last2 tu...sedap betul
ReplyDeletesaya if buat heavy menu cam rendang, kurma tu baru guna bwg jenis ni, if masak hari2 suka guna garlic je
Deletemcm2 jenis potongan bawang....biasa yg no 2, 3, 6
ReplyDeletebyk jenis kan, saya suka no. 9 tumbuk halus
Delete