masa pergi Singapore last May
ada yang hadiahkan laksa ni
tuk dibawa balik
so kita bawa sebungkus sorang
takda tempat nak tapau banyak pun
so lama lah duk tersadai kat dalam cupboard
so last week
sebab takda idea nak makan apa
tertengok ni
terus masak
sama je mcm masak megi biasa
ingatkan nak ikut resepi
dalam gambar tu
tapi takda udang lak
dalam bungkusan
ada mee
perencah dia
dan santan
cara aku
masakan air
bila dah mendidih masukkan mee
pastu bila mee dah lembut
angkat dan basuh
pastu baru masak air lagi
bila dah mendidih
simpan perencah
simpan santan
mee dia agak kenyal
so aku masak lama sikit
bila dah ngam kelembutan dia
baru angkat masuk mangkuk
rasanya ok lah
sesekali makan ok lah
tuk selalu tak
sebab nak muak dek rasa santan
cam kurang sesuai
tapi tu lah
lain orang lain selera
mungkin ada yang suka
skali pandang macam speghetti laksa dia..
ReplyDeletetak pernah jumpa ni kak.... pertama kali,. ke sejenis laksa singapura ye?
ReplyDeleteSaya ingin berbagi dengan Anda semua di sini bahwa ada peluang besar bagi individu atau perusahaan untuk mengakses pinjaman dari Tuan Pedro, petugas bagian pinjaman yang memberi saya pinjaman sebesar $800,000 untuk membiayai proyek bisnis saya dengan tingkat pengembalian tahunan 2%, Tuan Pedro adalah pria baik hati yang bekerja dengan investor dan mereka juga menawarkan program pinjaman investasi untuk membiayai bisnis bonafide di seluruh dunia.
ReplyDeleteHubungi Tuan Pedro
Di Email:pedroloanss@gmail.com
Nomor Whatsappwhatsapp: +393510140339.
Mcm laksa Johor pun ada sekali tgk huhuu..
ReplyDeleteLaksa SG ini teman banyak bilang enak. Tp saya sendiri blm coba. Sebenernya di jakarta udah buka restoran yg menjual laksa SG. Tp tuh lah blm sempat kesana. Skr pula ada versi instan ya kak. Tinggal masak 😄. Nanti kalo ke SG saya coba lah juga.
ReplyDelete