Saturday, November 28, 2009

Tengahari semalam balik kampung. Sampai di kampung selepas lunch, kita org lepak kat kebun sambil BBQ. Tempatnya takda ler jauh sangat cuma if berjalan kaki lenguh gak sebab ada 2 bukit agak tinggi yang perlu didaki. Malamnya just relax2 dan kebetulan mami dan adik SIL ada datang dari Kuching.

Pagi tadi seawal 6.15am aku dah drive back sini. Malas tu memang lah malas. Mana best cuti2 bangun awal kan tapi kena gak balik awal sebab ada rehersal tuk dinner kul 9am. Sampai je di rumah, online jap then cuci blackie, of course kena cuci. Jalan kampung berlumpur, pergi golf club, segan gak driver kereta berlumpuran lumpur. Ketara sangat aku malas cuci.

Rehearsal kat dewan yang sangat panas and humid!. Takda ekon takda kipas sebab if guna kena charged. Aku yang kebetulan belum breakfast merasa sangat mengantuk dalam keadaan yang panas berdengung camtu.



Antara yang datang rehearsal. Salah satu sebab hall tu panas sangat ialah sebab silingnya yang rendah. Hotel ni sebenar berkonsepkan rumah kayu. Semua chalet diperbuat daripada kayu termasuk majority of the facility kecuali main building.



Jalan menghala ke entrance hotel. Sini pun humid gak sebab guna kipas je, keadaan sekeliling kurang pokok sebab padang golf tambah lagi arini sangat2 lah panas.



Ada gak teringin nak buat dinner kat hall atas tasik ni tapi sangat panas even malam hari. Berpeluh2 dan hancur lecur make-up. If buat gak kat sini memang mengundang masalah.

Balik dari rehearsal tadi, kita pergi lah food testing. 3 menus je tapi glad that we've food testing.





Appertize, nampak grand dan cantik tapi sangat sedikit. Yang kepala dan ekor lobster tu hanya hiasan. Takda menda pun. Isi dia tengah2 tu, tapi jangan tertipu, banyak buah longan dari lobster pun.



Ni hah, apa yang ada kat pinggan tu. I still prefer the ordinary hot and cold dish. Lebih banyak varienty. Sedap pun sedap. Ni lobster, belum sempat merasa dah abis. Hanya hirisan kecil. This menu we request for improvement. Kena cerewet tau, we pay RM550 per table tuk 20 table.





Boneless chicken and prawn. This menu out!!!!! Ayamnya hanya kulit kat atas tu yang bawanya macam makan fishball. Tak sedap langsung!!! Aku cakap kat chairman just ambik ordinary roasted chicken je, lagi worth. Yang ni rasa udang skit je, ayam kulit je dan selebihnya tepung. Yang ni confirm kita tukar. Berani bagi ayam eater cam aku ni menda camni??? Boleh meroyan tahap gaban!!!



Ikan kod masak sos tauchu. Ikan not my favourite tapi mengikut kwn2 yang minat. Ikan tak fresh. Ikan kod yang dimasak deep fried terlebih dahulu menspoiltkan rasanya. We suggest others style of cooking. Mungkin bake with cheese will be better.

Aiyoo nasib ada food testing. If tak kebuluran aku. Dah ler since morning dah 3 kali memasang angan2 di toilet. Masa balik pagi tadi, nasib sempat buka pintu rumah pastu terus meluru ke tandas. If buat hal tengah jalan tadi, nahas aku.

Sebelum balik rumah tadi sempat gak singgah tamu beli pulut merah and nyiur parut. Mami nak buat lemang di kampung. Nak masak ayam tua pansuh gak. Sekejap gik aku nak berangkat balik kampung lagi. Tadi adik ada call, ajak venture cari kulat sawit yang sedap tu.



Ni tadi sampai je rumah pas balik dari rehearsal terus pekena 2 gelas orange juice sejuk. Fuhh!!! Refreshing!!!! Orange juice jenama twister, not bad ah. Sedap gak even i still prefer Feel Fresh.

zzzyy-tidur jap before balik kampung.

No comments:

Post a Comment

tq, peace :)