Friday, October 12, 2018

Jum Makan_Serunding Halia





Aku taktau camna org buat
Tapi yang aku tau sangat sedap
Walaupun rasa halia tu pedas
Tapi bila di masak camni
Yummy! Yummy! Yummy!

Sesuai dimakan dgn nasi panas
Dimakan dengan bubur nasi

11 comments:

  1. garing mcm tu nmpak mcm tak menyelerakan, tp klu dh msk ngn ns panas... mau tak sedar bertambah2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, sebab nampak kering, tapi if bjumpa ns panas....perggh! Mabeles!

      Delete
  2. Alahai tak dapat bayangkan rasa dia. Tapi kalau kena dengan nasi sure sedap kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap esp if cpr dgn nasi panas 😊

      Delete
  3. MN pun tak berapa suka halia..tapi rasa apa ya kalau dah goreng macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap ni MN lebih2 if campur dgn bwg putih. Elok tuk buang angin dlm badan

      Delete
  4. nampak macam sedap la.

    ingatkan dia basah - basah. tapi kering mcm tu, mst sedap.

    ReplyDelete
  5. tak pernah lagi makan serunding halia tapi terliur pulak bila imagine makan dengan nasi panas :P

    ReplyDelete

tq, peace :)