Tuesday, February 12, 2019

Kisah ahad minggu lalu


entry throwback
yang kisah ahad minggu lepas
gambar2 semua dah kat draft
tapi mengarang story nya
i is very the malas :)

as usual
family aku if weekend
memang akan lambat bangun
bermalas2an dulu
bangun tidur layan phone
guling sana sini
nak tengahari baru mandi
pastu terus layan perut lapar
and most of the week juga
memang akan trus brunch kat kedai je lah jawabnya
minggu ni kita layan dimsum
sekarang ni dah senang nak layan dimsum halal
kita suka yang kat hilltop tu
tempat cantik and  banyak choice
kekunun lah
tapi tetap juga ambik yang selalu makan

dimsum telur hitam
a must!
selalunya mesti ambik twin!

.

yang ni pun sedap
fried fish cake yang sedap



chicken hotplate
sedap juga
makan dengan nasi putih


menu ava
kuehtiaw goreng
tanpa taugey dan sayur
dan tak boleh pedas langsung!




sao chiew pau
faveret ava juga
dia boleh senang2 hentam 3 biji
tapi yang ni of course lah
jenis pau mini



nahhh budak ava tengah makan kuehtiaw
as usual
memang tak abis pun
ikan sapu ni juga yang belasah abiskan :p



pastu lepak bintang mall
tengok2 kedai H & M
eemmm dak ava tu
sempat juga rembat sehelai sweater
terus pakai!
pastu bergambar kat  poster cantik ni



sebelum balik rumah
which masa tu dah malam pun
kita perkena chickenlicious

tauhu goreng 
very salty



buntut ayam goreng
salty juga



deep fried chicken with cheese
garam terasa di bibir
owww.... garam tengah murah ke??



cuma dua jenis kulat goreng ni
yang tak berapa nak masin
dulu sangat sedap makan kat sini
harga murah
ni semua harga naik 1-2 RM
quality makanan kurang
quantity pun kurang
dah tak rasa nak pergi lagi pun





zzzyy


10 comments:

  1. Best eh weekend dapat keluar. Kan... Kata orang... Cuci mata pun jadilah. Tapi, konon² cuci mata, alih² ada juak nak dibeli nak ooo... Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. auk weekend biasa kluar jejln ngan cdak family, bena yea sis kunun2 je cuci mata, tp cfrm ada juak nok diangkut esp mun msk kedai DIY :)

      Delete
  2. Sedap ke dimsum? Tak pernah makan. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sis. cuba lah. skrg dah senang cari yang halal

      Delete
  3. dimsum tlr hitam tu camne la rasanya yek, tak pernah menerai...

    mmg betul2 menikmati hujung minggu yek, rilex2 gitu
    bila dh supink2 takkn nk tgk je kan, lawo sweater ava tuh...

    kalu beli makanan terlebih masin mmg trs ilang selera nk mkn... kadang depa pakai tabur je garam ikut dan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap yg telur hitam tu sis. lemak2 rasa nya

      ujg mgu mmg masa tuk jejln dgn family sb dah smingguan diorang di rumah and cfrm bila supink2 tak byk pun satu cfrm juga beli.

      tu lah sis, yg ni mmg extra masin, tuk ms tdekat mmg tak lah ke kedai tu, taktau lama2 nnt lah :)

      Delete
  4. aida nampak dimsum.
    aida nampak kuew teow.
    aida nampak tongkeng ayam.
    semua feveret.
    sib baik blogwalking tgh mlm.
    if tghari, mau nyer gi beli semua nya :)

    ReplyDelete
  5. permisi min numpang share ya :)
    Hayyy guys...
    sedang bosan di rumah tanpa ada yang bisa di kerjakan
    dari pada bosan hanya duduk sambil nonton tv sebaiknya segera bergabung dengan kami
    di DEWAPK agen terpercaya di add ya pin bb kami D87604A1 di tunggu lo ^_^

    ReplyDelete

tq, peace :)