Monday, February 11, 2019

Kisah hari sabtu minggu lepas


breakfast kat kedai mamak
sebab dak ava nak makan roti canai
kali ni pekena 2 keping sekali
siap kau!
sikit je tak abis

aku makan nasi biarani ayam muda
favourite lah tu
if tat ayam madu
aku pekena kari kambing
tapi ni mak dan makan kari kambing
so aku ambik ayam lah
boleh share2



 misi hari ni jalan2 kat permaisuri mall
seharian suntuk!
takda beli barang pun
just jalan2
letih jalan, lepak minum
or if lapar, terus makan

ni menu kat kedai nasi ayam 
takda yang larat makan sangat pun
just aku pekena wantan sup
dan ava lak nasi ayam




yang ni aku taktau apa nama dah
tak sesedap dulu
masa chicken rice shop bebaru buka
yang ni cam maka kulit popia je
inti kurang beperisa


lepas keluar dari kedai makan
terjumpa orang baru nak buat tarian ni
terus cepat2 tengok


if dulu dak ava ni takut dengan toncey ni
sekarang dah tak
siap pegang2 lagi badan toncey tu
excited dia berdiri baris depan



tarian dak toncey anjing ni paling aku suka
music dia jenis moden dan catchy
dok geleng2 pala n lompat2



yang ni gabungan paling mantap
toncey yang agak garang tapi tough



diakhiri dengan budak bertiga ni
bagi gula2 kat orang ramai
ava dapat 2 biji je
then ada budak sebelah dia takut nak dekat
tapi nangis lak sebab tak dapat gula
then aku suruh ava bagi satu
dia balik dengan excited
budak2 kan
terus nasihat ava
no harm kita sharing
tho benda sikit
jangan tamak
a simple gift can lighten up
hati yang gundah gulana




zzzyy

4 comments:

  1. Kunjungi Juga Blog Aku Ya Di:
    www.iyablog.com

    ReplyDelete
  2. Ana sampai skrg mcm takut dengan lion dance tu. Hehe.

    ReplyDelete
  3. Mun dekat² berdiri tengah sidak molah persembahan... Rasa berdentum juak telinga. 😂😂😂

    ReplyDelete

tq, peace :)