Wednesday, August 14, 2019

Makan kat Feed Me


Assalamualaikum
Salam sejahtera semua
Hari terakhir cuti tuk minggu ni
Esok dh masuk keja kembali

Kisah Isnin lalu
Again
Gara2 tengok FB
If tak iklan
Confirm ada kawan yang share video lak
Latest dalam fikiran ni
Nak masak lasagna!
Aritu pii emart takda daging cincang
Malas lak nak pergi tempat lain

Tambah sekarang ni Miri berjerebu teruk
Yang standard tu kata 70-80 API nya
Hakikatnya certain tempat mencecah 400!
Nasib rumah aku jauh
Dari tempat pembakaran tu
Tapi sekejap tadi menjenguk keluar
Bau asap!
If asma memang harus duk rumah je ni


Ok berbalik kisah isnin
Takda idea nak pii mana brunch
Teringat tempat ni
Terus masuk page FB diorang
Open! Yes!



Landmark dekat dengan bangunan 
Petadbiran Miri, IOI centre
Banyak kedai makan kat sini
So far non of it aku pernah try
And in the process opening
Subway!
Seriously aku tak pernah try lagi
Subway kat miri ni
Tempat kecik malas nak beratur
If krg orang aku lak tgh kenyang
So cos i is not so sayur eating person
Kurang berminat lah salad2 ni
Biasa mak je yang suka


Makan nasi padang rendang daging
Menu of the day!
Rendang agak kering
Tak moist
Nasib baik dapat cover dengan ulaman
Dan sambal yang sedap
Dapat lah abiskam


Ayam better than daging
More moist tapi yet still a abit dry



Kata tak suka sayur kan
But since 1st time datang
Harus try their signature dish kan
Not bad just somehow aku rasa
Terlampau sedikit
Nampak banyak bila digaul
Bawah tu kosong je
Kuah pun sikit tak cover semua sayur



Rega ok lah
Memang dalam range harga kedai2 camtu
Sangat suka portion air dia
Banyak n murah compare to tempat lain
Air sejuk is free flow
Self service
Ada gelas dan jug disediakan

Q


zzzyy


3 comments:

  1. Wow, menunya walaupun nampak ringkas, tapi macam sedap jea.. BTW, TAHNIAH saya ucapkan pada awak kerana awak terpilih untuk menjadi Top Commentator dalam jurnal saya.. Untuk keterangan lanjut, boleh baca nota saya..

    http://www.shikinrazali.com/2019/08/top-commentator-bulan-ogos-2019-tahniah.html

    ReplyDelete
  2. aiee ney lasagna..mencarik kamek gambar nya..hahahah

    ReplyDelete

tq, peace :)