Saturday, June 6, 2020

3 Ekor Si Bulus


assalamaualaikum

bila kucing Cloudy kitoarng mati dulu
rasa sedih sangat
dan berazam taknak pelihara kucing lagi

tapi bila cousin cakap
kawan dia nak let go kucing
si Niki (dah mati juga)
kucing jenis long hair
naluri sayangkan kucing
tak boleh nak selindung
terus bersetuju

asalnya kawan dia nak beri niki saja
but then mungkin dia tengok
kitaorang so fond of cat
terus dia beri si itam juga

waktu tu niki sangat kurus
bersegi je tulang belakang dia
itam ni ok sikit
tapi tidak sebesar sekarang ni
bila niki dah start membesar
dia keracunan dan mati

tinggal hitam je
hitam sekarang berat dia 5kg+

lepas niki meninggal
again, cukup lah hitam seorang
tapi bila tengok kawan jual kucing dia murah
2 ekor longhair for rm500
terus beli tanpa fikir 2 3 kali
sekarang dah ada 3 ekor bulus
semua jenis longhair

so bila dah semua jenis longhair
memang payahlah nak bersihkan diorang

sebelum gawai hari tu
mandikan mereka bertiga

hitam mula2 memang penakut dgn air
tapi pastu redha je







Bingo ni paling kecoh
suara bukan main besar lagi
siap nak melarikan diri dari bilik mandi
tapi pastu redha juga
kuku dah tak keluar
berani kau nak memacam dgn mami
kang kena kurung
dah tak diberi makan baru tau
muaahahhaaaa






budak Miko ni pun takut mandi
tapi dia sebab masih teenager cat
agak lembut and playfull sikit
sekejap je mengiau
then settle down
siap nak jilat2 aku lagi 
masa bersihkan muka dia







akibatnya pas bagi diorang mandi
mami super sakit pinggang
nasib baik bapa tolong siram diorang
aku  tukang syampoo semua
sambil tu membebel
semua bujang2
tapi malas mandi
apadeee....

hanya mampu bagi mandi seminggu sekali
tak larat sakit pinggang 
tiap kali tunduk beri diarong mandi
nasib baik duk rumah saja



zzzyy


12 comments:

  1. Macam best he bela kucing.. Tapi perlu ada kesungguhan macam Dia Shirven

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok tgk diorang bermain, lebih2 lagi if dpt kucing2 yg cantik2

      Delete
  2. Adoi.. comel-comel kucingnya..

    ReplyDelete
  3. Comelny..muke bingo tu mcm abang2 sikit..😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. bingo tu abe sado tapi sebenarnya itam yg boss cuma itam ni sebab bulu semua itam so tak menyerlah 🤣

      Delete
  4. Pernah bela kucing long hair ni..memang jenuh nak mandikan. Bermacam ragam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalahkan, ni hanya larat mandikan sekali seminggu, selebihnya depend dgn bapa, if dia rajin ada lah dak itam extra mandi

      Delete
  5. Kucing memang takutkan air
    kalau kena mandi, menjerit2lah mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah wak, tapi sebab 3 ekor ni tinggal dlm rmh, kena mandi sekurang seminggu sekali

      Delete
  6. kacak mata Miko ya...oren alu...

    kucing umah tok nang sik boleh dimandik, boleh kelaie dalam jamban...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. auk, miko endang kacak, shape muka nya pun kacak. tok mesti mandi juak cdak kenak kamek, ni boleh malas2 😂

      Delete

tq, peace :)